Ливърпул постигна една от най-трудните си победи от началото на

...
Ливърпул постигна една от най-трудните си победи от началото на
Коментари Харесай

Безгрешният "Ливърпул" продължи серията си и записа 40-и мач без загуба

" Ливърпул " реализира една от най-трудните си победи от началото на сезона, като устоя на сериозното предизвикателство, отправено от " Уулвърхемптън ". Лидерът във Висшата лига взе точки при гостуването на " Молиню " след 2:1.

Джордан Хендерсън изведе мърсисайдци напред още в осмата минута, само че в 51-ата Раул Хименес изравни. Роберто Фирмино се разписа в 84-ата и по този метод донесе нов триумф на " Ливърпул ".

Гостуването беше доста мъчно за отбора на Юрген Клоп, откакто " " Уулвърхемптън " направи мощно второ полувреме.

Успехът разреши на " Ливърпул " да продължи впечатляващата си серия. Тимът записа 14-а поредна победа и общо 40-и мач без загуба. Мърсисайдци се изравняват с " Челси " с втората най-дълга серия без проваляне и към този момент са единствено на девет от върховото достижение на " Арсенал ".

Мърсисайдци водят с 16 точки пред втория " Манчестър сити ", като имат и мач по-малко. " Уулвс " заема седмото място с 34 точки, колкото имат още " Манчестър юнайтед " и " Тотнъм ", намиращи се на петата и шестата позиции.След единствено осем минути гостите съумяха да открият резултата. След напън се стигна до корнер отляво на вратата на " вълците ". Трент Александър-Арнолд центрира остров, а Джордан Хендерсън се извиси и означи с глава - 0:1.

 Безгрешният
© Reuters

Попадението на капитана на мърсисайдци означи и 32-ият следващ мач, в който " Ливърпул " не пропусна да се разпише. За последно отборът на Юрген Клоп беше спрян в дербито с " Евертън " на 3 март 2019 година (преди 326 дни), когато конфликтът приключи 0:0.

" Ливърпул " обаче трябваше да понесе тежък удар, когато в 33-ата минута Садио Мане получи травма и напусна терена, а вместо него влезе Такуми Минамино.

Въпреки желанието на японеца и схемата, която мърсисайдци резервираха, излизането на Мане се отрази. Гостите към този момент не пресираха толкоз дейно и след почивката " Уулвърхемптън " заигра доста по-добре.

Едва шест минути след подновяването на играта " вълците " изравниха. Раул Хименес вкара с глава след хубаво центриране на Адама Траоре.

 Безгрешният
© Reuters

Голът на Хименес прекъсна и впечатляваща серия от 726 минути без позволено попадение в мрежата на мърсисайдци. За последно отборът беше получил в дербито с " Евертън " при започване на декември (5:2).

След като отборът на Нуно Еспирито Санто нямаше нито един прецизен удар преди почивката, то през втората част създаваше доста по-опасни положения и с изключение на попаденито на Хименес, принуди Алисон да се намесва още два пъти и да избавя.

Въпреки неувереното си показване след почивката " Ливърпул " получи златен късмет да стигне до триумфа в 82-ата минута. Тогава Роберто Фирмино се озова на отлична позиция, само че ударът му по тревата беше отразен с крайник от Руй Патрисио.

Две минути по-късно бразилецът се поправи. След подаване на Хендерсън Фирмино стреля безпощадно с левия крайник и не остави шансове на вратаря на " вълците ".

До края на дуела " вълците " пробваха да се върнат за повторно и притиснаха гостите. Най-доброто състояние пропиля резервата Диого Жота в добавеното време, като от шест метра не уцели вратата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР