Ливърпул подписа договор за екипи с Найки, който ще влезе

...
Ливърпул подписа договор за екипи с Найки, който ще влезе
Коментари Харесай

"Ливърпул" подписа рекорден договор с "Найки"

" Ливърпул " подписа контракт за екипи с " Найки ", който ще влезе в действие от 1 юни. Клубът не заяви нито за какъв брой години е контрактът, нито каква сума ще получава от него, само че съгласно английски медии договорката ще е връх за Висшата лига. " Дейли Мейл " твърди, че " Ливърпул " ще получава 80 млн. паунда годишно от " Найки ". В момента " Манчестър Юнайтед " държи първото място на Острова със 75 млн. паунда от " Адидас " на сезон. Повече пари от " Ливърпул " за екипировка ще получават единствено испанските грандове " Барселона " (100 млн. паунда от " Найки " ) и " Реал " (Мадрид) (98 млн. паунда от " Адидас " ).

" Нашият емблематичен екип е основна част от историята и идентичността ни. Приветстваме " Найки " в фамилията на " Ливърпул " и чакаме да бъдат необикновен сътрудник на клуба, както у дома, по този начин и на световно равнище, до момента в който продължаваме да разширяваме фенбазата си ", съобщи рекламният шеф на " Ливърпул " Били Хоуган. 

" Ливърпул " ще приключи връзките си със настоящия снабдител на екипи - New Balance. Американската компания заведе дело против клуба през октомври, като искаше да продължи контракта си, който изтича в края на май. От New Balance твърдяха, че " Ливърпул " е нарушил съглашението посред им, като се е схванал за 5-годишен контракт с " Найки ". Компанията даваше 45 млн. паунда на " Ливърпул " годишно и твърдеше, че може да даде по-добра оферта от тази на " Найки ", която подсигурява 30 млн. годишно. " Ливърпул " обаче завоюва делото, откакто потвърди, че от " Найки " оферират по-добри условия с помощта на маркетинга и дистрибуцията.

" Искаме да благодарим на New Balance за поддръжката им в последните години и им пожелаваме всичко положително в бъдеще ", добави Хоуган. 

Според The Athletic точно бонусите в контракта с " Найки " ще доведат до рекордната сума. " Ливърпул " ще получава 20% от всички продажби на артикули, като се изключи обувките, за които клубът ще прибира 5%. Бонусът за купа в Шампионската лига е 4 млн. паунда, а за купа във Висшата лига - 2 млн. паунда, а в договора са записани още редица спомагателни условия, които ще донесат облага на клуба.

ESPN пък оповестява, че " Ливърпул " е преговарял и с " Адидас " и " Пума ", само че офертата на " Найки " е била най-хубава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР