Ливърпул победи с 2:1 Монтерей и се класира за финала

...
Ливърпул победи с 2:1 Монтерей и се класира за финала
Коментари Харесай

"Ливърпул" посече "Монтерей" в края и ще спори за трофея в Катар

" Ливърпул " победи с 2:1 " Монтерей " и се класира за финала на международното клубно състезание в Катар. " Червените " ще спорят с носителя на Копа Либертадорес " Фламенго " за първия си трофей в конкуренция. Мачът е в събота.

Юрген Клоп не можеше да разчита на част от титулярите си. Контузените Деян Ловрен и Жоржиньо Вайналдум останаха в Англия, а Върджил ван Дайк не бе в групата поради грип. В отсъствието на централни защитни, в центъра на защитата паралелно до Джо Гомес застана капитанът Джордан Хердесън, а на десния бек бе позициониран универсалният състезател Джеймс Милнър, който единствено преди няколо дни удължи контракта си с отбора за още две години. На скамейката бяха оставени Роберто Фирмино, Садио Мане и Трент Алекзандър-Арнолд.

Снимка: Reuters

Европейският клубен първенец поведе с 1:0 още в 12-ата минута. Мохамед Салах откри по прелестен метод Наби Кейта, който означи трети гол в трети следващ мач за " Ливърпул " във всички шампионати.

Мексиканският тим обаче отговори веднаха. В 14-ата минута Алисон в началото отрази удар на северноамериканците, само че при добавката Ружелио Фунес Мори изравни за 1:1.

Снимка: Reuters

" Монтерей " стартира да играе по-смело и много постоянно поглеждаше към вратата на мърсисайдци. В 27-ата минута капитанът Павон стреля мощно, само че Алисон мазета. Бразилският номер 1 на " алените " се намеси уверено още в няколко основни обстановки до края на мача.

Мохамед Салах най-сериозно тормозеше отбраната на водения от Антонио Мохамед отбор. Гол на Дивок Ориги пък бе анулиран поради засада.

Снимка: Reuters

През второто полувреме Клоп пусна в игра Алекзандър-Арнолд, Мане и Фирмино и това даде резултат в най-точния миг. В първата минута на добавеното време десният защитник откри на добра позиция Фирмино и бразилецът не сгреши за 2:1.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР