Ливърпул победи с 2:1 Хофенхайм като гост в първи мач

...
Ливърпул победи с 2:1 Хофенхайм като гост в първи мач
Коментари Харесай

Младокът, за когото днес всички говорят

Ливърпул победи с 2:1 Хофенхайм като посетител в първи мач от плейофите на Шампионската лига и е на една крачка от груповата фаза. Срещата в Германия обаче се запомни най-много с представянето на едно младо момче, което през днешния ден е в устата на всички - Трент Александър-Арнолд.

18-годишният десен бек сграбчи изцяло шанса си, който се отдаде след травмата на Натаниъл Клайн, и сподели, че го чака блестящо бъдеще.

Александър-Арнолд вкара брилянтен гол от фаул, а и като цяло бе най-хубавият състезател на мърсисайдци на терена в Хофенхайм. С едно изключение - при гола на немците Трент подвигна ръката си, чакайки засада, и спря да играе. От това се възползваха домакините, които понижиха резултата.

„ Трябва да имаш топки, с цел да изпълниш по този метод директен свободен удар “, отсече след мача мениджърът Югрен Клоп. „ Този гол е доста по-стойностен и значим от дребните неточности, които Трент позволява. Все отново той е на 18 и е обикновено да бърка “, добави германецът.

„ Трент тренира последните две седмици осъществявания на свободни удари и се справяше чудесно. Затова взехме решение той да извърши и вярвахме, че ще успее. А той не ни подведе “, добави капитанът Хендерсън.
Александър-Арнолд е бъдещето на Ливърпул. Футболист, който е в клуба от дете и мечтае да бъде идващия Стивън Джерард за „ алените “. Идолът му Джерард споделя за него в биографичната си книга: „ Трент Арнолд има страховит късмет да се трансформира в един от топ играчите в света. Притежава всички качества, от които се нуждае един футболист “.

Всички виждат гения му още от дребен. С непримиримост, работа и положителни изяви последователно изкачва стълбицата в младежките гарнитури, носи капитанските ленти, а също така има мачове за националните тимове на Англия от 16 до 19 години. Прави своя дебют за първия отбор на Ливърпул против Тотнъм в края на 2016 година и се показва на положително равнище.

Днес е доста известна една фотография на младока от 2009 година, когато той излиза като амулет на клуба, хванал за ръката Джейми Карагър.  8 години по-късно някогашният капитан на Ливърпул разгласява фотографията: „ Гордея се с теб, момче “.
БЛИЦ СПОРТ



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР