Ливърпул отчете най-голямата печалба в света на футбола - 106

...
Ливърпул отчете най-голямата печалба в света на футбола - 106
Коментари Харесай

"Ливърпул" отчете рекордна печалба от над 100 млн. паунда

" Ливърпул " регистрира най-голямата облага в света на футбола - 106 милиона паунда. Преди облагането с налози облагата на британския гранд се равнява на 125 милиона паунда за сезон 2017/18 година. Това е огромно нарастване по отношение на предходния сезон, когато облагата бе от 40 милиона английски лири.

" Ливърпул " акцентира, че достигането на отбора до финала на Шампионската лига е асъдействало за годишната облага с към 72 милиона паунда, както и продажбата на Филипе Коутиньо на " Барселона ".

Според финансовия доклад на клуба, мърсисайдци са спечелили 137 милиона паунда от прехвърляния на играчи.

За дванадесетте месеца до края на май 2018-а година приходите на клуба са нарастнали с 90 млн. паунда на година до 455 млн. паунда.

От клуба означават, че през отчетния интервал са били изхарчени 190 милиона лири за нови играчи.

Междувременно комерсиалните доходи са нарастнали със 17 милиона паунда до 154 милиона паунда, а приходите от медии са скочили с 66 милиона паунда до 220 милиона паунда.

" След отчетния интервал, който е към този момент на съвсем 12 месеца, ние продължихме да реинвестираме в състава на тима, употребявайки постигнатите положителни финансови индикатори ", съобщи финансовият шеф на " Ливърпул " Анди Хюз.

" Отбелязваме сериозен прогрес в целия клуб. Разходите във футбола не престават да нарастват с всяка минала година и е значимо непрекъснато да преглеждаме и управляваме оперативните си разноски, с цел да сме сигурни, че сме в вярната форма за бъдещи триумфи ", добави той.

Досега " Лестър " държеше върха за облага след налозите, като през сезон 2016/17 регистрира 80 милиона паунда с помощта на достигането до четвъртфиналите в Шампионската лига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР