Ливърпул не успя да се откъсне на седем точки пред

...
Ливърпул не успя да се откъсне на седем точки пред
Коментари Харесай

Ливърпул не успя да се възползва от голямата възможност

Ливърпул не съумя да се откъсне на седем точки пред Манчестър Сити, само че въпреки всичко усили преднината си пред първенците на пет пункта, откакто направи 1:1 с Лестър на " Анфийлд ". Мърсисайдци поведоха още в третата минута след гол на Садио Мане, само че по-късно пропуснаха да стигнат до второ попадение.

Вместо това домакините позволиха безразсъден изравнителен гол в добавеното време на първата част. Негов създател бе Хари Магуайър. След почивката дуелът бе много равносилен, като и двата обора имаха благоприятни условия, от които не се възползваха. Домакините можеха да получат и дузпа за нарушаване против Наби Кейта, само че такава в последна сметка не бе отсъдена, въпреки че имаше учредения. Така, откакто през декември Лестър победи Челси и Манчестър Сити, в този момент " лисиците " взеха точка и от водача във краткотрайното класиране.

Юрген Клоп продължава да има кадрови проблеми при окомплектоването на отбраната си. Джо Гомес и Трент Александър-Арнолд към момента не са подготвени, а Джеймс Милнър е осъден. Големият въпрос бе дали мениджърът на мърсисайдци ще заложи на скица с трима бранители в лицето на Вирджил ван Дайк, Жоел Матип и Андрю Робърстън, или въпреки всичко някои от халфовете ще бъде преквалифициран като десен бранител. В последна сметка капитанът Джордан Хендерсън излезе в ролята на десен бек в състава на Ливърпул. Иначе Клоп бе направил две промени - Джердан Шакири и Жоржиньо Вайналдум започнаха за сметка на Фабиньо и Милнър.

Клод Пюел бе подхванал три корекции в своя състав - Рикардо Перейра, Джони Еванс и Джеймс Мадисън стартираха. Симпсън и Морган останаха на скамейката за началото, а Каспер Шмайхел изведе отбора с капитанската лента.

Двубоят на заснежения терен на " Анфийлд " стартира по съвършен метод за домакините, които още в третата минута поведоха в резултата. Фирмино откри Мане на границата на наказателното поле. Сенегалецът влезе във вътрешността и стреля доста тъкмо в далечния ъгъл.

Само три минути по-късно Фирмино овладя доста добре дълго подаване към далечната греда на Салах. Бразилецът си пое прелестно, с което отстрани Рикардо, след което стреля, само че Шмайхел избави.

В осмата минута Алисон сгреши едно подаване, а Мадисън падна в наказателното поле след единоборство с Хендерсън и изрази искания за дузпа. Сигнал не последва, а повторенията демонстрираха, че контакт имаше, само че той бе отвън наказателното поле.

В 24-тата минута мърсисайдци като по знамение не позволиха гол във вратата си. Алисон още веднъж не отигра добре с крайник една върната към него топка, получи се лек рикошет във Варди, след което кълбото стигна до Олбрайтън, който центрира доста добре към Мадисън. Ударът с глава на нападателя обаче мина настрана от далечната греда.

В 41-вата минута Хари Магуайър събори Мане, който се откъсваше зад защитата на Лестър. Феновете на Ливърпул желаеха да бъде показан червен картон на централния защитник, само че Мартин Атинсън го декорира в жълто.

В добавеното време на първото полувреме Ливърпул позволи безразсъден изравнителен гол. Андрю Робъртсън направи излишно нарушаване към тъчлинията. Центрирането от свободния удар в началото бе изчистено, само че по-късно Чилуел върна с глава топката в наказателното поле. Магуайър бе изтърван от Ван Дайк и стреля в близкия ъгъл за 1:1.

В 50-ата минута Лестър пропусна добра опция за цялостен поврат. Чилуел задържа доста добре в наказателното поле, след което откри Мадисън. Последният обаче реши да търси подаване, вместо да стреля, в случай че беше останал лице в лице с Алисон.

Три минути по-късно Лестър стигна до още по-чиста опция. Магуайър, който бе в състояние на засада, останала немаркирана, смъкна на далечната греда центриране от фаул. Фирмино игра с топката директно пред Еванс, само че по този начин я насочи към вратата си. Алисон обаче реагира доста добре и мазета с крайник.

В 57-ата минута домакините можеха да получат дузпа. Кейта направи положително двойно с Фирмино, след което влезе е наказателното поле, където Рикардо застъпи крайници на халфа. Аткинсън обаче реши, че нарушаване няма и отсъди навън.

В 66-ата минута Клоп включи в игра Фабиньо и Лалана на местата на Кейта и Шакири.

Ливърпул натисна и в 74-тата минута Фирмино насочи доста рисков удар, само че Шмайхел мазета.

В 82-рата минута Мане получи от Салах в доста рискова позиция, само че страничният рефер маркира засада, каквато нямаше.

Лестър се прибра в глуха отбрана в последните минути, само че домакинският напън, който бе безреден, не даде резултат.

Ливърпул има 61 точки - пет пред Манчестър Сити. Лестър заема 12-а позиция с 32 пункта. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР