Ливърпул не допусна изненада и спечели група Е на Шампионската

...
Ливърпул не допусна изненада и спечели група Е на Шампионската
Коментари Харесай

Ливърпул не допусна изненада в Австрия, мърсисайдци решиха всичко за минута

Ливърпул не позволи изненада и завоюва група " Е " на Шампионската лига. Актуалният победител в шампионата се наложи с 2:0 при гостуването си на Република България Залцбург. Головете за " алените " вкараха Наби Кейта (57) и Мохамед Салах (58).

Така " мърсисайдци ", които не трябваше да губят срещата, с цел да продължат напред, събраха 13 точки и заеха първото място в крайното класиране. " Биковете " остават трети и ще играят в Лига Европа напролет. Второто място е за Наполи.

Двубоят стартира с домашен натист. Ван Дайк блокира пробив на Халанд, а по-късно Алисон избави удар на Мвепу. Ливърпул отговори с отлична офанзива през центъра. Мохамед Салах бе изведен очи в очи със Станкович, само че пропусна.
 Снимка 456877
Източник:

Положенията продължиха да се редуват пред двете порти. Алисон избави удар на Хван, а малко по-късно Мане пропусна.

В 20-ата минута гостите имаха три поредни благоприятни условия да поведат, само че Станкович парира удара на Мане, този на Кейта бе блокиран от бранител в черно, а най-после Александър-Арнолд прати топката високо над гредата.

В 29-ата минута Салах се озова непокрит в наказателното поле, само че направи по-трудното и не уцели очертанията на вратата. В края на полувремето Халанд откри Минамино, само че японецът стреля около вратата от комфортна позиция.

В началото на второто полувреме Салах направи нови два пропуща. В 50-ата минута Халанд стреля рисково, само че настрана от вратата.
 Ливърпул с победа номер 15 във Висшата лига за сезона, мърсисайдска класика против Борнемут
Ливърпул с победа номер 15 във Висшата лига за сезона, мърсисайдска класика против Борнемут

Трима разнообразни голмайстори за гостите

Ливърпул поведе в 57-ата минута. Мане проби отляво, Станкович излезе да го пресрещне, само че сенегалецът центрира в наказателното поле, където Кейта с глава вкара за 0:1.

Още в идната офанзива мърсисайдци удвоиха преднината си. Станкович още веднъж закъсня и разреши на Салах да стигне пръв до топката. Последва удар от доста дребен ъгъл, само че той бе оптимално акуратен и египтянинът се реваншира за пропуските си.

Австрийците не се отхвърлиха да нападат, само че настроението в играта им се загуби. Така се стигна до крайното 0:2, с което Ливърпул си обезпечи първото място в групата.
 Снимка 456878
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР