Ливърпул направи впечатляващ обрат и спечели с 3:1 при тежкото

...
Ливърпул направи впечатляващ обрат и спечели с 3:1 при тежкото
Коментари Харесай

Нов важен успех за Ливърпул

Ливърпул направи впечатляващ поврат и завоюва с 3:1 при тежкото си посещение на Саутхемптън в мач от 33-ия кръг на британската Висша лига. Така мърсисайдци още веднъж се изкачиха на върха във краткотрайното класиране с задатък от 2 точки пред първенеца Манчестър Сити, който е с мач по-малко в актива си.

„ Светците “ шокираха своите посетители още с първата си опция за попадение, откакто Шейн Лонг (9) се възползва от асистенция на Пиер-Еми Хьойберг при центриране на Райън Бертранд. Ливърпул можеше да изравни скоро по-късно в 16-ата минута, когато Мане стреля с глава, Ангъс Гън мазета, а Кейта направи добавка и за негов неприятен шанс прати топката в страничната греда.

Мърсисайдци натиснаха и съумяха да изравнят още преди почивката. Наби Кейта (36) се разписа с глава при центриране на Александър-Арнолд и това бе първия гол за гвинейския халф с екипа на Ливърпул.

След почивката играчите на Юрген Клоп продължиха да бъдат по-активни и в 57-ата минута Кейта падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, само че не получи такава. Десетина минути по-късно пред Фирмино се откри добра опция, само че ударът му бе блокиран.

Мърсисайдци се настаниха в половината на домакините и с всяка минала минута натискът им се засилваше. Те обаче стигнаха до обрата след бърза контраофанзива и гол на Мохамед Салах (80), който пое топката от центъра на терена и приключи офанзивата, оказвайки се в прегръдките на своите съотборници. Египетският голмайстор не се беше разписвал в осем следващи мача във всички шампионати.

Саутхемптън се хвърли в офанзива и получи ново попадение във вратата си, дело на Джордан Хендерсън, който оформи крайния резултат.

След 25-ия си триумф за сезона Ливърпул още веднъж е на върха с 82 точки и 2 повече от Манчестър Сити. „ Светците “ позволиха 15-а загуба в шампионата и са 16-и с 33 точки, имайки задатък от 5 пред рисковата зона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР