Ливърпул надигра Юнайтед и се върна на върха във Висшата

...
Ливърпул надигра Юнайтед и се върна на върха във Висшата
Коментари Харесай

Ливърпул надигра Юнайтед и се върна на върха във Висшата лига

Ливърпул надигра Юнайтед и се върна на върха във Висшата лига
Ливърпул победи Манчестър Юнайтед на "Анфийлд" с 3:1 в огромното дерби от 17-ия кръг на Висшата лига. В воин за домакините се трансформира резервата Джердан Шакири, който осъществя два гола през второто полувреме, които изкачиха мърсисайдци назад на върха във Висшата лига.

Ливърпул предстоящо бе по-опасният тим в мача и поведе в 24-та минута с прекрасен гол на Садио Мане. Сенегалецът получи отличен пас от Фабиньо и преодоля Де Хеа със мощен шут от близко. Манчестър Юнайтед изравни резултата след десетина минути, когато Джеси Лингард се възползва от груба неточност на Алисон. Бразилецът не съумя да улови едно остро центриране от фланга на Лукаку и изпусна топката. Лингард бе най-близо до топката и я прати над тялото на вратаря за 1:1.

През второто полувреме Ливърпул ускори своя напън и стигна до две попадения, не и без известна доза шанс, с помощта на малко предстоящ воин. Първо Джердан Шакири размени Наби Кейта в 70-та минута. Три минути по-късно Шакири към този момент бе в прегръдките на своите съотборници, откакто приключи сполучливо отличен пробив отляво на Садио Мане. Шутът на швейцареца мина сред краката на Ашли Йънг, само че се получи и рикошет, който подвигна топката, тя се удари от горната греда и се оказа неспасяема за Де Хеа.

Десет минути след влизането си в игра Шакири още веднъж вкара и още веднъж след рикошет. Този път малшансът имаше Ерик Баи, чийто крайник повдигна топката, с цел да не може вратарят на "червените дяволи" да я доближи.

Победата за Ливърпул е под номер 14 в шампионата от 17 мача, а отборът към момента е непобеден. "Червените" водят в класирането с 45 точки, с една повече от втория Манчестър Сити. Загубата за Юнайтед е пета в Лигата, а тимът е единствено с 26 точки на шестото място - на цели осем от петия Арсенал и на единадесет от четвъртия Челси. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР