Ливърпул може да се превърне в първия отбор, който става

...
Ливърпул може да се превърне в първия отбор, който става
Коментари Харесай

Ливърпул може да стане първият шампион, започнал 38-ия кръг втори

Ливърпул може да се трансформира в първия тим, който става първенец в последния кръг на Висшата лига, откакто е почнал последния си мач от сезона на втора позиция.

Това би се случило в неделя, когато Манчестър Сити гостува на Брайтън, а Ливърпул семейства на Уулвърхемптън. При неточност на "гражданите ", които в този момент са водачи в таблицата с една точка преднина, и триумф за "червените ", купата ще отиде на "Анфийлд " още веднъж след 1990 година

Манчестър Сити също по този начин може да се трансформира в първия британски тим с "местен требъл " - триумфи в Карабао Къп (Купата на Лигата), ФА Къп (финал против Уотфорд на 18-ти май) и Висшата лига.

В последните седем случая, в които борбата е докарана до последния мач водачът, преди 38-ия кръг, става и първенец.

В един от най-драматичните финали на шампионата - през 2012 година, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед започват кръга с еднакъв брой точки на върха, само че "гражданите " са водачи посредством по-добрата си голова разлика. В последния кръг "червените дяволи " печелят против Съндърланд с 1:0, само че Серхио Агуеро праща Сити в парадайса с попадение в 94-ата минута против КПР за триумфа с 3:2 на "Етихад ".

Така Юнайтед не съумява да стане първия отбор, който стартира 38-ия кръг втори, само че по-късно приключва като първенец.

Този късмет в този момент ще има Ливърпул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР