Ливърпул измъкна трите точки от БрайтънОтборът на Ливърпул поведе със

...
Ливърпул измъкна трите точки от БрайтънОтборът на Ливърпул поведе със
Коментари Харесай

Ливърпул измъкна трите точки от Брайтън

Ливърпул измъкна трите точки от Брайтън
Отборът на Ливърпул поведе със седем точки на върха на класирането във Висшата лига, откакто победи Брайтън енд Хоув Албиън с 1:0 като посетител в мач от 22-ия кръг на шампионата.

Мърсисайдци бяха в серия от две следващи загуби във всички шампионати и през днешния ден още веднъж не демонстрираха най-хубавото от себе си край Южния бряг, само че все пак съумяха да стигнат до скъп триумф в борбата за купата с Манчестър Сити и Тотнъм. Възпитаниците на Юрген Клоп преобладаваха през цялото време, само че доста мъчно стигаха до голови положения против добре подредения отбор на Брайтън. Решаващият миг в дуела пристигна в 50-та минута, когато Паскал Грос извърши излишно нарушаване против Мохамед Салах в наказателното поле на "чайките" и египетският национал осъществя отсъдената дузпа. До края домакините се пробваха да се върнат в мача, само че по този начин и не съумяха да го сторят и в последна сметка Ливърпул победи с 1:0.

По този метод "червените" се върнаха на победния път и още веднъж сложиха напрежението върху отбора на Манчестър Сити, който е задължен в понеделник да вземе семейството си на Уулвърхпемтън, с цел да съкрати още веднъж изоставането си от първото място на четири точки. Брайтън се намира на 13-та позиция в класирането с актив от 26 точки.

Останалите резултати:

Бърнли - Фулъм 2:1

Кардиф - Хъдърсфийлд 0:0

Кристъл Палас - Уотфорд 1:2

Лестър - Саутхемптън 1:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР