Ливърпул и Манчестър Сити излизат един срещу друг в спор

...
Ливърпул и Манчестър Сити излизат един срещу друг в спор
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Дузпи ще решат спора между Ливърпул и Сити

Ливърпул и Манчестър Сити излизат един против различен в спор за първи трофей в Англия през сезона. Носителят на трофея от Шампионската лига и първенецът от Висшата лига се изправят един против различен на стадион „ Уембли” в мач за Къмюнити шийлд, с който публично се открива футболния сезон във Висшата лига.

ЛИВЪРПУЛ - СИТИ 1:1

0:1 Стърлинг 12'

1:2 Матип 78'

Двубоя може да наблюдавате в директно предаване от 17:00 часа по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък може да намерите всичко най-интересно към срещата в Лондон.

Мениджърът на „ червените” Юрген Клоп не може да употребява Джеймс Милнър, който е получил лека контузия и остана отвън групата за мача. Двубоя пропущат още младоците Хари Уилсън и Райън Брюстър.

За Сити на пейката остава голмайстора на отбора Серхио Агуеро, както и Габриел Жезус. Фил Фоудън също е на аварийна пейка.

Наставниците на двата отбора през днешния ден имат правото да извършат по цели шест промени в съставите си.

Дебют за "гражданите " през днешния ден ще направи новото попълнение Родри, който пристигна от отбора на Атлетико Мадрид през лятото.

-

Първата опция в мача бе за футболистите на Сити. Джо Гомес направи наивна неточност в центъра на защитата, откакто се засуети и разреши на Рахийм Стърлинг да му отнеме топката на границата на наказателното поле. Последва пас наляво към Сане, който стреля мощно по диагонала, само че топката спря от външната страна на мрежата.

Отговорът на Ливърпул не закъсня и единствено две минути по-късно Фирмино съумя да тормози Клаудио Браво. Бразилецът овладя една доста сложна топка в наказателното поле с тил към вратата, обърна се и стреля, само че право в ръцете на вратаря.

В 8-ата минута се откри отличен късмет пред Мохамед Салах, само че египетският национал работи извънредно несериозно. Фирмино отигра чудесно ситуацията, овладявайки топката в центъра на терена и пускайки пас вдясно към Салах. Крилото на „ червените” остана безусловно самичък против Браво, само че изстрелът му с левия крайник даже не попадна в рамката на вратата.

В идващите няколко минути играта бе спряна, откакто Лерой Сане получи контузия в коляното след конфликт с Александър Арнолд в центъра на терена. Футболистът на Сити имаше потребност от лекарска помощ, само че в последна сметка не съумя да продължи и бе сменен.

Именно от тази обстановка „ гражданите” съумяха да се възползват и да поведат в резултата, не и без помощта на вратаря на „ червените” Алисон Бекер. След разиграването от непрекия свободен удар, топката бе пратена към далечната греда, където Де Дбюин бе пропуснат и оставен непокрит. Белгиецът отигра с едно допиране към Давид Силва, който от своя страна продължи към Сърлинг в пеналта, където нападателят стреля леко с левия крайник, Алисон докосна топката на два пъти, само че макар позволи тя да пресече голлинията за 1:0. При центрирането от фаула Стърлинг бе в очевидна засада, което докара до искания от страна на "червените ", които обаче не бяха почетени.

Мохамед Салах имаше доста добра опция да изравни след четвърт час игра, само че още веднъж стреля неопределено. Проблемите за Сити продължиха да идват отляво в защитата им, където Зинченко изпитваше съществени компликации против Салах. Египтянина елементарно преодоляваше украинеца, само че шансът в завършващата фаза съществено му изневеряваше.

В минутите до края на първото полувреме играта се накъса, а една от най-интересните обстановки бе с мениджъра на „ гражданите” Пеп Гуардиола, който получи жълт картон. Испанецът бе публично предизвестен за искания след фаул на Джо Гомес против Давид Силва.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР