Ливърпул и Челси играят продължения при резултат 2:2 в мача

...
Ливърпул и Челси играят продължения при резултат 2:2 в мача
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул – Челси 2:2, драмата е факт, ще има дузпи

Ливърпул и Челси играят продължения при резултат 2:2 в мача на за Суперкупата на Европа. Оливие Жиру откри в 36-ата минута, а Садио Мане изрвни в 48-ата. Отново той вкара втори гол за "мърсисайдци " в 95 минута. Жоржиньо вкара за 2:2 от дузпа в 101-ата минута.

„ Мърсисайдци “ завоюваха Шампионската лига тази година, с победа над Тотнъм с 2:0, до момента в който „ сините “ се постановиха над тима на Арсенал на финала в Лига Европа с 4:1.

За първи път в историята мачът за Суперкупата на Европа ще бъде напълно сред британски тимове. „ Червените “ са печелили трофея три пъти, а лондончани - веднъж.

Друго забавно довечера ще бъде обвързвано с основното настоящо лице на терена – съдията. За първи път жена ще управлява толкоз значим конфликт. Двубоят бе поверен на французойката Стефани Фрапар, а нейни помощнички ще са Манюел Николози и Мишел О’Нийл. Четвърти рефер ще бъде турския съдия Джунейт Чакър.

В петата минута Ливъпрул имаха искания за дузпа. Хендерсън центрира в наказателното поле, където Садио Мане се опита да стреля със задна ножица, само че топката срещна ръката на Кристенсен. Съдийката отсъди единствено корнер. Секунди по-късно Матип стреля с глава, само че в обсега на вратаря.

В деветата минута Салах центрира от свободен удар в наказателното поле на "сините ", където се стигна до леко безредие. Топката стигна до Фабиньо, който стреля, само че Кепа улови. Педро насочи първия удар към вратата на Ливърпул в 11-ата минута, само че топката излезе в навън.

В 14-ата минута играта бе спряна за малко откакто почитател нахлу на терена. Припомняме, че сходно нещо се случи и на финала в Шампионската лига по-рано тази година.

Салах бе доста покрай това да открие резултата в 16-ата минута. Той беше изведен самичък против вратаря, само че леко настрана. Египтянинът стреля, само че Кепа избави. Минута по-късно Педро изведе Жиру, само че поради скоростта си не съумя да напредне задоволително и бе застигнат от Матип. Французинът стреля, само че в навън.

В 20-ата минута Ковачич изведе ужасно Педро, само че Робърстън съумя да сложи тялото си пред това на испанеца и почисти.

Две минути по-късно Челси удари греда. Педро и Жиру си размениха двойно подаване. Испанецът влезе в наказателното и стреля от дребен ъгъл, само че топката срещна напречната греда.

Ливърпул извършиха корнер в 28-ата минута. Кепа увисна, само че Ван Дайк стреля над вратата. Минута по-късно последва нов корнер пред вратата на Челси. Мане беше оставен непокрит, само че стреля едва във вратаря.

В 32-рата минута Педро изведе по земя Ковачич, който опита да премине около Адриан, само че стражът се намеси добре и избави.

В 36-ата минута падна и първия гол довечера. Защита на Ливърпул беше разсечена с доста прекрасен пас от страна на Пулишич, който изведе Жиру. Французинът стреля доста елегантно в далечния ъгъл за 0:1.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР