Ливърпул е клубът, който се радва на най-голяма подкрепа сред

...
Ливърпул е клубът, който се радва на най-голяма подкрепа сред
Коментари Харесай

"Ливърпул" вече е №1 по фенове в Англия

" Ливърпул " е клубът, който се радва на най-голяма поддръжка измежду почитателите на футбола във Англия. Това сочи представителната извадка в социологическо изследване на локалната организация YouGov, извършено през последния месец в Обединеното кралство.

8,3% от интервюираните са показали мърсисайдци като отговор на въпроса " Кой е обичаният ви футболен тим? ". Така " алените " от " Анфилд " изпреварват своя максимален исторически противник и дълготраен №1 измежду почитателите " Манчестър Юнайтед ", който в този момент е втори с 6,0% поддръжка. Челната тройка по известност на Острова добавя " Челси " с 3,1%.

В Топ 10 по най-широка маса ентусиасти са още " Манчестър Сити " (2,0%), " Арсенал " (2,0%), " Тотнъм " (1,8%), " Уулвърхемптън " (1,5%), " Нюкасъл " (1,4%), " Евертън " (1,4%) и " Астън Вила " (1,4%).

Проучването на YouGov, озаглавено FootballIndex, регистрира привлекателността на водещите клубове в Англия за необятната общност по 16 разнообразни индикатора. Освен броя на хората, които се дефинират като почитатели на съответен тим, водещи фактори са ръководството на клуба, равнището на играчите, почитател културата, традициите.

Резултатите демонстрират, че " Ливърпул " в най-голяма степен съумява да съчетае личната си огромна почитател база с прелест за последователите на други клубове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР