Ливърпул е една стъпка по-близо до мечтата за първа титла

...
Ливърпул е една стъпка по-близо до мечтата за първа титла
Коментари Харесай

В шампионски стил "Ливърпул" надви "Юнайтед" и гледа уверено към титлата

Ливърпул " е една стъпка по-близо до фантазията за първа купа във Висшата лига от 30 години насам след триумф против " Манчестър юнайтед ". Тимът на Юрген Клоп се наложи с 2:0 в огромното дерби на британския футбол.

Головете за триумфа вкараха с голове първоначално и края на мача, които бяха дело на Върджил ван Дайк и Мохамед Салах. Победата можеше да бъде още по-изразителна, само че алените позволиха доста пропуски пред вратата на " Юнайтед ".

" Ливърпул " към този момент е в серия от 39 следващи мача без загуба във Висшата лига. Отборът се разписа във всеки от първите 22 мача, с което усъвършенстваха предходното си достижение от сезон 1933-34. Това беше 19-а поредна победа вкъщи в шампионата, като алените са на две от върха на клуба.

След 22 кръга мърсисайдци събраха 64 точки, като отборът на Клоп има 16 повече и малко малко по отношение на втория " Манчестър сити ".

" Ливърпул " е и в серия от 18 следващи победи вкъщи в шампионата, с което е на три от върха на клуба, подложен през 1972 година Ако съумеят да се разпишат против " Юнайтед ", мърсисайдци ще имат вкаран гол във всеки от първите си 22 мача във Висшата лига, с което ще подобрят достижението си от сезон 1933-34.

" Юнайтед " беше с стеснен запас в офанзива, защото голмайсторът на отбора Маркъс Рашфорд не съумя да се възвърне от травмата в гърба. В опит да спре нападателната мощност на мърсисайдци мениджърът на " алените дяволи " Оле Гунар Солскяр излезе с трима централни бранители.

" Ливърпул " обаче бързо съумя да откри междина и поведе в резултата, когато Ван Дайк вкара с глава след осъществяване на корнер. В 14-ата минута бранителят се извиси над Хари Магуайър, като в обстановката Джо Гомес оказа помощ с положителни дейности с тяло.

Малко по-късно Роберто Фирмино вкара топката във вратата, само че голът беше анулиран след видеопреглед. В обстановката беше отсъдено нарушаване на Вай Дайк против Давид де Хеа, като вратарят на " Юнайтед " стачкува бурно при първичното решение на съдията и получи жълт картон.

Попадение на Джорджиньо Вайналдум също беше анулирано поради засада. Футболистите на " Ливърпул " имах цялостен надзор върху протичащото се на терена и с разнообразна игра доближиха до положителни благоприятни условия.

" Юнайтед " сподели зъби едвам в края на първата част, когато Антони Марсиал стреля настрана. " Червените дяволи " действаха несигурно, като нямаха явен проект по какъв начин да противодействат на играта на противника.

В края на първото полувреме Садио Мане можеше да удвои преднината на отбора си, само че ударът му беше избавен от Де Хея.

Устремът на " Ливърпул " продължи и при започване на втората част, когато алените пропуснаха положителни благоприятни условия. Мохамед Салах не съумя да означи от няколко метра, откакто получи остро подаване от Анди Робъртсън. По-късно Джордан Хендерсън си освободи място за удар и стреля в гредата страничната греда.

Домакините бяха стеснили кръга към наказателното поле, само че вторият гол не идваше. Пропуските на " Ливърпул " дадоха опция на " Юнайтед " да опита да се върне в мача. В 60-ата минута Марсиал направи двойно подаване с Андреас Перейра и шутира мощно, само че над вратата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР