Ливърпул бетонира първото си позиция в група “Е” на Шампионската

...
Ливърпул бетонира първото си позиция в група “Е” на Шампионската
Коментари Харесай

Ливърпул се изгаври със Спартак по пътя към осминафиналите в ШЛ

Ливърпул бетонира първото си позиция в група “Е” на Шампионската лига с разгромна победа от 7:0 над Спартак Москва. Така мърсисайдци се класираха на осминафиналната фаза на шампионата.

Ливърпул получи златен късмет да открие резултата още в 4-ата минута и се възползва от него. Мърсисайдци получиха дузпа, откакто Мохамед Салах се строполи в наказателното поле. Египтенинът падна на тревата след прикосновение с Георгий Джикия. Филипе Коутиньо застана на зад топката на “бялата точка” и не сбърка, забивайки топката в десния ъгъл.

25-годишният бразилец удвои в 15-ата минута. Футболистите на Ливърпул проведоха страхотна офанзива, при която Мохамед Салах нахлу в наказателното поле, след което пусна надясно към Роберто Фирмино, който с едно допиране върна към спринтиращи Коутиньо. Футболистът без проблем преодоля стража на гостите Александър Селиков с акуратен удар в десния ъгъл на вратата.

Едва четири минути бяха нужни на мърсисайдци, с цел да оформят класическия резултат в мача. След нова неточност в отбраната на московчани Садио Мане лиши топката и напредна към наказателното поле. След това опита центриране, което в последна сметка се отби в тялото на бранителя на Спартак Москва Сердар Тасчи. Топката се озова в краката на Фирмино, който от близко прониза мрежата на гостите за трети път.

Не минаха и две минути от началото на втората част и Садио Мане покоси вратата на спартаковци за четвърти път. Джеймс Милнър постави топката на крайници на сенегалеца, който с безкопромисно воле я прати право във вратата на безпомощния Селиков.

В 50-ата Коутиньо осъществя своя хеттрик в мача. Фирмино откри бразилеца на границата на наказателното поле. За следващ път футболистите на Спартак Москва всякаш изгледаха случилото се на занимателен каданс. Коутиньо напредна и шутира, а стражът не съумя да стори нищичко, с цел да предотврати петия гол в личната си врата.

В 61-ата минута Салах за малко да обстреля вратата на противника за 6-и път. Египтенинът преодоля няколко от футболистите на Спартак и шутира към далечния ъгъл. Ударът му обаче бе блокиран от Селиков.

Въпреки това въпреки всичко до заветният шести гол се стигна. Садио Мане проби в наказателното поле и получи приказен паралелен пас от Даниел Стъридж. Първоначално изглеждаше, че 25-годишният сенегалец няма да успее да засече, само че в последна сметка атрактивно се разтегна и с десния крайник прати топката в мрежата на московците.

В 81-ата минута от щаба на Ливърпул показаха искания за дузпа, само че те не бяха почетени от основния рефер.

Така или другояче възпитаниците на Юрген Клоп стигнаха до мечтаното седмо попадение. В 86-ата минута Емре Джан прати топката в наказателнот поле, там Милнър отклони с глава, Стъридж пропусна, а Салах с техничен удар преодоля вратаря на гостите за 7:0.

В другия мач от група “E” Марибор и Севиля приключиха при резултат 1:1.

Домакините откриха резултата още в 10-ата минута на срещата. Мартил Милеч нахлу в наказателното поле и с диагонален пас откри разкрилия се Маркос Тавареш, който с глава заби топката в мрежата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР