Ливанците отново протестираха днес, за шести пореден ден, въпреки че

...
Ливанците отново протестираха днес, за шести пореден ден, въпреки че
Коментари Харесай

За шести ден ливанците протестират срещу политическата класа

Ливанците още веднъж стачкуваха през днешния ден, за шести следващ ден, макар че през вчерашния ден държавното управление разгласи проект за незабавни стопански промени и понижаване на заплатите на ръководителите на страната. Това обаче не удовлетвори обществеността, съобщи Франс прес.

Демонстранти през днешния ден започнаха още веднъж да издигат барикади на основни пътни артерии в столицата Бейрут. Армията се опита да ги убеди да отблокират някои улици, само че не съумя. Банките останаха затворени и няма да работят и на следващия ден, което задълбочава парализата в страната.

Протести има през днешния ден и в Триполи, северния ливански град с преобладаващо сунитско население.

Това са най-големите демонстрации в Ливан от 15 години. Протестиращите желаят отдръпването на цялата ръководеща класа, която упрекват в непросветеност. По време на тези митинги бе нарушено и едно табу, отбелязва Франс прес.

Привърженици на Хизбула също проведоха митинги в следени от придвижването градове, припомняйки че водачът на шиитското придвижване Хасан Насралла е един от представителите на политическата класа, която те упрекват в непросветеност. Критики са отправяни и към Набих Бери, водача на политическия съдружник на Хизбула - придвижването Амал, наименуван апаш от някои стачкуващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР