Ливанското правителство е било предупредено за последен път през юли

...
Ливанското правителство е било предупредено за последен път през юли
Коментари Харесай

Euronews: Правителството на Ливан е знаело за опасността от експлозия

Ливанското държавно управление е било предизвестено за финален път през юли за заплахата от детонация в пристанището на Бейрут.
Според организация „ Ройтерс ”, ясно е бил споменат и товарът от 2 750 тона амониев нитрат, който провокира смъртоносния гърмеж предходната седмица. Жертвите от случая са минимум 165, а ранените са към 6 000, написа Euronews.
Продължава издирването на изчезнали лица, като в него се включиха разнообразни страни. На разположение са избавителни екипи с 800 индивида от 20 страни.
Италия изпрати също така експерти по химически и биологични произшествия. Ръководителят на екипа Стефания Фиоре съобщи, че отровните газове към този момент не се популяризират толкоз интензивно и в този момент към този момент е допустимо да се открият точните места, на които са били складирани химикалите в пристанището.
Това ще подкрепи работата на ливанските управляващи и на издирвателните екипи да продължат работата си в сигурна среда и да се предложи подобаващи защитна екипировка.
Ливанският флот управлява издирвателните действия във пристанищните води. Според личната й информация, би трябвало да открие всичките 20 или повече изчезнали лица, чиито родственици не разполагат с никаква информация за ориста им.
Световната стратегия за храните на Организация на обединените нации подреди доставката на 17 000 куб. метра пшеница, нужни да задоволят потребността от самун в столицата за две седмици. Огромен силоз със ресурси от зърно също беше подравнен със земята по време на гърмежа.
Вчера министър председателят Хасан Диаб разгласи оставката на ливанското държавно управление. Кабинетът взе това решение, откакто през уикенда полицията се сблъска с протестиращите в Бейрут, които упорстваха за смяна на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР