Ливанското движение Хизбула ще влезе в палестинско-израелския конфликт, ако палестинското

...
Ливанското движение Хизбула ще влезе в палестинско-израелския конфликт, ако палестинското
Коментари Харесай

Хизбула: Ще се намесим в конфликта, ако положението на Хамас в Газа стане отчайващо

Ливанското придвижване Хизбула ще влезе в палестинско-израелския спор, в случай че палестинското придвижване Хамас е в обезверено състояние, оповестява New York Times, цитирайки ливански чиновник.

„ Бойците на Хизбула споделиха, че тяхната алена линия за интервенция е унищожаването на Хамас и те ще влязат във войната, в случай че групировката е в отчайващо състояние “, се споделя в обявата.

Хизбула няма желание да нападна Израел с цялостна мощ, с цел да избегне ескалация на спора, сподели районен посланик. Според ливанското придвижване Хамас е в добра позиция и към момента не се нуждае от помощ.

На 7 октомври Израел беше подложен на невиждана по мащаб ракетна офанзива от Ивицата Газа в границите на интервенция „ Наводнение Ал-Акса “, оповестена от военното крило на палестинското придвижване Хамас. След това бойците на организацията проникнаха в граничните региони в Южен Израел. В отговор израелските отбранителни сили започнаха интервенция “Железни мечове ” против Хамас в линията Газа. В рамките на няколко дни израелските военни поеха контрола над всички обитаеми региони покрай границата с Газа и започнаха да нанасят въздушни удари по цели, в това число цивилни, в линията. Израел също разгласи цялостна обсада на линията Газа: стопираха доставките на вода, храна, електричество, медикаменти и гориво.

Броят на жертвите в линията Газа надвиши 8,5 хиляди души, над 21 хиляди са ранени. В Израел, съгласно локалните управляващи, са починали над 1,3 хиляди души.

Още вести четете в раздел Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР