Ливанският външен министър Насиф Хити подаде оставка и с това

...
Ливанският външен министър Насиф Хити подаде оставка и с това
Коментари Харесай

Ливанският външен министър подаде оставка

Ливанският външен министър Насиф Хити подаде оставка и с това стана първият министър от кабинета, напуснал поста си на фона на тежката финансова и икономическа рецесия в Ливан, съобщи Асошиейтед прес.
Хити връчи оставката си на премиера Хасан Диаб и напусна държавната постройка, без да направи изказване.

Той е посланик от кариерата и стана министър в кабинета на Диаб през януари. Твърди се, че е бил неудовлетворен от дейностите на държавното управление и неналичието на прогрес в промените. Според локални медии Хити е бил сърдит и от рецензиите на Диаб по адрес на френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, който бе на посещаване в Бейрут предишния месец. Ливанският министър председател съобщи, че Льо Дриан не е пристигнал с нови оферти и не е добре осведомен за промените на ливанското държавно управление.

Президентът Мишел Аун и министър председателят Хасан Диаб одобриха оставката на Хити, съобщи Ройтерс.

За нов външен министър е назначен 67-годишният някогашен общоприет секретар на министерството Шарбел Уебе, който от 2017 година е консултант на президента по дипломатическите въпроси.
Оставката на Хити е удар по държавното управление на Диаб, което се пробва да прокарва промени в миг, когато Ливан е в невиждана финансова рецесия и коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР