Ливанският президент Мишел Аун възложи днес на посланика в Германия

...
Ливанският президент Мишел Аун възложи днес на посланика в Германия
Коментари Харесай

Дипломатът Мустафа Адиб ще състави новото правителство на Ливан

Ливанският президент Мишел Аун разпореди през днешния ден на посланика в Германия Мустафа Адиб да сформира ново държавно управление, откакто дипломатът получил утвърждение от болшинството от депутатите да заеме премиерския пост, съобщи Ройтерс.

След консултациите с парламентарните фракции президентът взе решение да разпореди съставянето на държавното управление на Мустафа Адиб, заяви началникът на президентската канцелария Антоан Шукейр.

Според локални медии 48-годишният Адиб, който е дипломат в Берлин от 2013 година и е добре прочут в европейските столици, на вчерашните съвещания е получил поддръжката на 90 от 128-те депутати в Народното събрание.

Пред публицисти след срещата с президента Адиб съобщи, че разчита да образува в оптимално къси периоди кабинет от експерти и специалисти, и да бъдат осъществени незабавни промени, с цел да бъде реализирано съглашение с Международния валутен фонд, поради тежката обстановка в страната след пагубния гърмеж в пристанището на Бейрут.

Той приказва броени часове преди идването в Ливан на френския президент Еманюел Макрон, който ще упорства за реализиране на дълго отлаганите промени, с цел да бъде изведена страната от дълбоката рецесия. Това е второто посещаване на Макрон за по-малко от месец. Той оглави интернационалните старания да бъдат накарани ливанските водачи да се заемат с коренните аргументи за финансовия срив, унищожил стопанската система още преди опустошителния гърмеж в Бейрут на 4 август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР