Ливанският президент Мишел Аун не вижда пречки пред развитието на

...
Ливанският президент Мишел Аун не вижда пречки пред развитието на
Коментари Харесай

Руски гиганти участват в развитието на петролната индустрия в Ливан

Ливанският президент Мишел Аун не вижда спънки пред развиването на комерсиалните и икономическите връзки с Русия, заяви ТАСС.

"По време на идните договаряния с съветския президент Владимир Путин ще обсъдим двустранното съдействие в разнообразни области.Нищо не може да попречи на взаимноизгодното ни партньорство с Русия ", съобщи Мишел Аун преди идното си формалното посещаване в Москва на 25-26 март.

"Имаме мощни връзки с Русия през цялата история, те бяха положителни даже по време на Съветския съюз, макар острата борба сред Москва и Вашингтон по това време ", добави президентът.

Мишел Аун приветства присъединяване на съветските компании "Роснефт " и "Новатек " в развиването на петролната промишленост на страната. Той акцентира, че съветските компании работят в Ливан, тъй като техните оферти са "печеливши и оптимални ", съобщи ТАСС.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който ще дойде на посещаване в Ливан, се надява да употребява първото си посещаване там тази седмица, с цел да ускори натиска против Иран и неговия ливански съдружник "Хизбула ". В петък той ще се срещне с президента Мишел Аун и ще беседва с ръководителя на Народното събрание и външния министър - и тримата близки съдружници на "Хизбула ". Ще има среща и с прозападния министър председател Саад Харири, който не е податлив да се опълчва на "Хизбула ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР