Ливанският премиер в оставка Саад Харири обяви днес в Париж,

...
Ливанският премиер в оставка Саад Харири обяви днес в Париж,
Коментари Харесай

Ливанският премиер в оставка обяви, че ще се върне в Бейрут следващата седмица и ще обясни позицията си

Ливанският министър председател в оставка Саад Харири разгласи през днешния ден в Париж, че ще отиде в Бейрут за националния празник на 22 ноември и ще се изкаже тогава за политическата обстановка в своята страна и оставката си, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Той разгласи изненадващо на 4 ноември, че напуща поста и се опасява за живота си, по време на посещаване в Саудитска Арабия. Той и фамилията му останаха в Рияд до през днешния ден, когато бяха посрещнати в Елисейския замък.

" Ще отида в Бейрут идните дни, ще вземам участие в честванията на националния празник и там ще обясня позицията си, откакто беседвам с президента Мишел Аун ", сподели той в малко изказване пред медиите в Париж, след срещата и обяда си с президента Еманюел Макрон.

Харири благодари на Макрон за поддръжката му. " Той потвърди, че е правилен другар и аз няма да го не помни в никакъв случай. Франция сподели още един път какъв брой значима роля има в света и в района. Тя потвърди поддръжката си за Ливан и неговата непоклатимост ", сподели ливанският политик.

Френският държавен глава не направи никакво изказване, откакто придружи Харири дружно със брачната половинка си Брижит, с неговата брачна половинка и огромния му наследник до стълбището на Елисейския замък. Харири бе признат с всички почести, полагащи се на министър председател, се споделя в известие на френското президентство.

Източни от Елисейския замък, представен от " Ройтерс " твърди, че Франция обмисля дали да бъде хазаин на среща на Международната група за поддръжка на Ливан, на която да бъде разисквана политическата рецесия в близкоизточната страна, само че не е ясно и няма публична информация дали ще има такава среща и на какво равнище ще е. Групата включва петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Англия, Китай, Франция, Русия и Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР