Ливанският премиер Хасан Диаб сформира ново правителство, предадоха агенциите.В реч

...
Ливанският премиер Хасан Диаб сформира ново правителство, предадоха агенциите.В реч
Коментари Харесай

Ливан има ново правителство

Ливанският министър председател Хасан Диаб образува ново държавно управление, предадоха организациите.

В тирада малко откакто ливанският президент Мишел Аун подписа назначението на новия кабинет, министър-председателят даде обещание, че новото държавно управление ще стартира работа по настояванията на протестиращите и ще извади Ливан от най-тежката икономическа рецесия от десетилетия.

Диаб уточни, че първата му задгранична аудиенция като министър председател ще бъде в арабския свят, в частност в Персийския залив.

Той назова новото държавно управление "спасителен екип " и добави, че кабинетът ще работи "бързо, само че не преждевременно " при оправянето със сериозните стопански и финансови проблеми.

"Време е да се захващаме за работа ", уточни Диаб на формалната гала.

Новият 20-членен кабинет е формиран от министри, които бяха определени отвън редиците на обичайните ливански политически партии.

За пръв път за министър на защитата и вицепремиер се назначава жена.

Диаб, който се употребява с поддръжката на придвижването Хизбула и на главния съдружник на придвижването президента Мишел Аун, получи на 19 декември мандат да сформира държавно управление на фона на всеобщи митинги в цялостен Ливан.

Ливан е разтърсван от митинги от 17 октомври, което докара до оставката на Саад Харири като министър-председател единствено към две седмици по-късно.

Самият кабинет е формиран единствено от технократи, представляващи християнските и мюсюлманските общности в Ливан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР