Ливанските власти са насочили значителни военни и полицейски части към

...
Ливанските власти са насочили значителни военни и полицейски части към
Коментари Харесай

Над 40 души са пострадали при сблъсъци в Бейрут

Ливанските управляващи са насочили обилни военни и полицейски елементи към центъра на Бейрут, с цел да възстановят реда по улиците след конфликтите сред протестиращи и силите на реда, съобщи ТАСС. Демонстранти са хвърляли камъни и коктейли " Молотов " против органите на реда, а те са отвърнали със сълзотворен газ. Протестите в Ливан започнаха след мощните детонации в Бейрут предходната седмица предизвикали гибелта на близо 200 души.

По данни на ливанския Червен кръст при конфликтите са потърпевши минимум 45 души, 7 от които са откарани в лечебни заведения.

Демонстрантите се пробваха да завземат постройката на Народното събрание. Въодушевени от оставката на държавното управление на Хасан Диаб през вчерашния ден, водачите на опозицията в този момент упорстват за разформироване на Народното събрание и осъществяване на предварителни избори. Исканията включват и интернационално следствие на гърмежа в пристанището на Бейрут, който аргументи многочислени жертви и тежки опустошения.

Същевременно Организация на обединените нации предизвести, че в случай че работата на пристанището на Бейрут не бъде обновена до две седмици, страната може да остане без самун, защото 85 % от зърното в страната се внася.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР