Ливанските сили за сигурност използваха водни оръдия и сълзотворни гранати

...
Ливанските сили за сигурност използваха водни оръдия и сълзотворни гранати
Коментари Харесай

Ожесточени сблъсъци в Бейрут

Ливанските сили за сигурност използваха водни оръдия и сълзотворни гранати за разпръскването на стачкуващите в центъра на Бейрут вечерта на 18 октомври, съобщи телевизия Al Mayadeen.
По време на конфликтите край държавния замък на площад Риад Солха има потърпевши както измежду протестиращите, по този начин и измежду силите на реда. Стълкновенията започнаха, откакто протестиращите започнаха да хвърлят камъни против служителите на реда.
Протестите в центъра на Бейрут текат от ранната заран на петък. Тогава пострадаха 200 души, в това число 60 чиновниците на силите за сигурност. Сега центърът на града се намира под контрола на полицейските сили и армията. Арабски медии оповестяват и за разпространяване на проява край президентския замък в Баабдел на излизане от града, съобщи БГНЕС.
Протестите в Бейрут започнаха преди плануваното за петък съвещание на съдружния кабинет, което трябваше да бъде отдадено на новия бюджет за 2020 финансова година. По-късно стана известно, че министър председателят Саад Харири е отсрочил съвещанието за събота. В телевизионно послание към нацията министър председателят сложи ултиматума на своите съперници в кабинета, които му пречат за осъществяване на промените. Харири им даде 72 чака да трансформират позицията си. Харири прикани за " ясни, решителни и дефинитивни решения ", свързани с препоръчаните от него структурни промени за възобновяване на мощно задлъжнялата стопанска система на Ливан.
Припомняме, че хиляди стачкуват към този момент втори ден с искане за оставка на държавното управление. Вчерашните митинги в Бейрут убиха двама души и раниха десетки. Протестите бяха инициирани, откакто държавното управление разгласи желанието си да увеличи налозите, само че и поради корупцията на политиците. Правителството разгласи положение на икономическа рецесия и търси метод за понижаване на недостига.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР