Ливански бизнесмен, който работи в Швейцария, ще предостави на израелска

...
Ливански бизнесмен, който работи в Швейцария, ще предостави на израелска
Коментари Харесай

Ливански бизнесмен ще предостави цилиндър, принадлежал на Хитлер, на еврейска фондация

Ливански предприемач, който работи в Швейцария, ще даде на израелска фондация цилиндър и други движимости, принадлежали на немския водач Адолф Хитлер, съобщи Агенция Франс Прес.

Вещите бяха купени от Абдула Шатила на търг, проведен в сряда от немската аукционна къща "Херман Хисторика ". На търга Шатила даде към 545 000 евро за 10 движимости, измежду които бе и цилиндърът на Хитлер, табакерата на фюрера, пишещата му машина и първокласно издание на книгата му "Моята битка ", принадлежало на високопоставения нацист Херман Гьоринг.

Вещи на Хитлер отиват на търг

Бизнесменът, натрупал положение от търговия с диаманти и недвижими парцели в Женева, съобщи пред швейцарското издание "Матен диманш ", че е купил движимостите, с цел да не бъдат употребявани за неонацистка агитация. "Крайнодесният популизъм и антисемитизмът се ускоряват в цяла Европа и по света. Не желая тези движимости да се озоват в неприятни ръце и да бъдат употребявани от хора с недостойни планове ", посочи Шатила пред "Матен диманш ".

Германски съд не разреши регистрационен номер на кола, напомнящ за Хитлер

Шатила ще даде движимостите на израелската асоциация "Керен Хайесод ". "Ще им дам движимостите, които ще бъдат изложени в музей ", сподели той. Абдула Шатила е роден през 1974 година в Бейрут в семейство на християни бижутери. Той е измежду 300-те най-богати хора в Швейцария, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР