Ливанската шиитска организация Хизбула, чиято военна структура е обявена в

...
Ливанската шиитска организация Хизбула, чиято военна структура е обявена в
Коментари Харесай

"Хизбула" призова съюзниците на Иран да отмъстят за Солеймани

Ливанската шиитска организация " Хизбула ", чиято военна конструкция е оповестена в Европейски Съюз за терористична организация, прикани съзниците на Иран да стартират да приготвят възмездие за убиването на ген. Касем Солеймани.

Лидерът ѝ Сайед Хасан Насрала отхвърли изказванието на президента Доналд Тръмп, че Солеймани е подготвял взривяване на американски посолства и предизвести почитателите си, че изгонването на американските елементи от региона ще бъде " дълъг път ".

Съединени американски щати считат цялата партия " Хизбула " за терористична организация. Тя бе учредена през 1982 година от Революционната гварния на Иран и е един от основните членове на районна мрежа, известна като " оста на съпротивата ".

Техеран и Вашингтон понижиха напрежението в дните след американската интервенция, само че Насрала сподели предходната седмица, че иранските съдружници, измежду които и режима на Башар ал Асад в Сирия и голям брой милиции в региона, би трябвало да момогнат да точно нанасяни на удари на възмездие.

" Вярвам, че е врене оста на съпротивата да проработи ", сподели той в неделя, представен от " Ройтерс ". " Силите на съпротивата са съществени и се насочват към огромната цел, която аз предложих ", добави Насрала, имайки поради изгонването на американските военни.

Отговорът ще пристигна " в идващите дни, седмици и месеци ", сподели още водачът на " Хизбула ". Според него " Тръмп лъже личния си народ, Касем Солеймани не планираше да взривява американски посолства ".

И до през днешния ден Съединени американски щати считат " Хизбула " за виновни за бомбения атентат от октомври 1983 година против щаба на морската пехота в Бейрут, в който починаха 241 души, както и за самоубийствения атентат против локалното посолство през 1984 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР