Ливанската радикална ислямистка групировка "Хизбула" обвини САЩ в намеса в

...
Ливанската радикална ислямистка групировка "Хизбула" обвини САЩ в намеса в
Коментари Харесай

"Хизбула" обвини САЩ в намеса в кризата в Ливан

Ливанската радикална ислямистка формация "Хизбула " упрекна Съединени американски щати в интервенция в сформирането на ново ливанско държавно управление, като това е най-категоричното обвиняване до момента за интервенция на Съединени американски щати в политическата и икономическата рецесия в Ливан, отбелязва "Ройтерс ".

След като Ливан се бори с най-тежката икономическа рецесия след гражданската война в интервала сред 1975 и 1990 година, заместник-командирът на "Хизбула " шейх Наим Касем разяснява пред организацията, че не вижда признаци за нов спор. "Хизбула " няма да бъде въвлечена в раздори, сподели той.

Той също по този начин разяснява, че икономическата рецесия, която се разпростря върху банковата система, е блъснала почитателите на шиитската формация дружно с всички останали в Ливан. "Хизбула " подкрепяла изправянето на корумпирани публични лица на подсъдимата пейка, "независимо от това кои са те ", добави той.

"Първото затруднение при сформирането на държавното управление е Америка, тъй като тя желае държавно управление, което да наподобява на тях, а ние желаеме държавно управление, което да наподобява на ливанския народ ", акцентира Касем. Кризата ще продължи, съобщи той, до момента в който непознатите страни не се откажат от опитите си да реализират задачите си.

Американски публични лица бяха в директен контакт с ливански политици и публични лица, означи той, допълвайки: "Нека ни оставят на мира, с цел да можем да реализираме съгласие между тях. Колкото повече се намесват, толкоз повече забавят решението. "

Въпреки че има парламентарно болшинство, "Хизбула " и съдружниците ѝ, в това число Християнското свободно патриотично придвижване, не престават да се пробват да сключат съглашение със Саад Харири за държавно управление, което съгласно тях би трябвало да включва както политици, по този начин и технократи.

Запитан за какво "Хизбула " и техните съдружници не са избрали независимо да сформират държавно управление, Касем декларирал, че групировката предпочитала министър председателят да бъде определен посредством съглашение с главните партии.

"Налице са непрекъснати контакти сред "Хизбула " и премиера Харири за избор на премиера ", уточни Касем.

Съединени американски щати оповестиха, че застават зад протестиращите, които упорстват за промени и преустановяване на корупцията, и че са подготвени да работят с ново държавно управление, което може да построи постоянен, проспериращ и самостоятелен Ливан.

По думите на Касем първата стъпка към справяне с рецесията ще бъде сформирането на държавно управление, което би трябвало да стартира с използване на незабавен стопански проект, откакто го промени, в случай че е належащо.

Причините за рецесията включвали неприятните политики и корупцията, сподели той.

"Ние поддържаме хората 100 % в изправянето на корумпираните пред подсъдимата пейка ", акцентира той, допълвайки: "Корумпираните би трябвало да бъдат съдени в Ливан, без значение от това кои са те... ние поддържаме всички ограничения, които лимитират корупцията и възвръщат разграбеното благосъстояние. "

Протестите в Ливан са съвсем напълно мирни макар няколкото борби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР