Ливанската прокуратура ще започне да разпитва настоящи и бивши министри

...
Ливанската прокуратура ще започне да разпитва настоящи и бивши министри
Коментари Харесай

Ливанската прокуратура започва да разпитва министри за експлозията

Ливанската прокуратура ще стартира да разпитва сегашни и някогашни министри за тоновете амониев нитрат, предизвикали смъртоносната детонация на 4 август, лишила живота на 171 души , заяви Агенция Франс Прес.

Тази покруса в допълнение към икономическата рецесия, засилена от епидемията от COVID-19, провокира мощен яд против ръководещите в Ливан и докара до оставката на държавното управление .

Щетите, породени от унищожителната детонация на пристанището в Бейрут, надвишиха 15 милиарда $ . Тази информация бе публично обявена от ливанския президент Мишел Аун.
 Интерпол проверява гърмежа в Бейрут
Интерпол проверява гърмежа в Бейрут

Властите в Ливан желаят интернационална помощ

Оцелели и доброволци не престават да разчистват улиците и да се пробват да намерят други оживели измежду руините. Броят на ранените доближи 6 500 души , а без покрив над главата останаха 300 000 души .

Топ дипломати дойдоха в Ливан, с цел да изразят взаимност с околните на жертвите и да упорстват за промени, които да лимитират корупцията, която се счита за главната причина, довела до складирането на големия ресурс амониев нитрат на пристанището. Представител на неправителствена организация заяви, че годишно от корупция Ливан губи по 2 милиарда $ .

За амониевия нитрат е известно, че се употребява за разработване на бомби в домашни условия.
 Бейрут: Макрон инициира интернационална стратегия за помощ, Китай праща екипи
Бейрут: Макрон инициира интернационална стратегия за помощ, Китай праща екипи

Англия изпраща корабa " Ентърпрайз ", с цел да помогне на възобновяване на града

Разследване на Агенция Франс Прес откри, че до деня преди смъртоносния гърмеж служители са си разменяли предизвестия за рисковия товар , само че не са предприемали нищо, макар опасенията на специалистите измежду тях, че може да се възпламени доста огромен пожар.

Така се стигна до решението на прокуратурата да разпита няколко министри - сегашни и някогашни министри за настъпилата злополука.

Междувременно в основната пожарна в Бейрут, на няколкото метра от овъгленото и разрушено пристанище, бе отдадена последна респект на десетима пожарникари, изгубили живота си при детонацията.

" Нека Бог да е с теб, ти си нашият воин ", изпращаха умрял сътрудник огнеборците. За десетима пожарникари бе доказано, че са починали, други шестима се водят за безследно изчезнали. Сред тях има трима души - членове от едно семейство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР