Ливанската журналистка Ширин Мушатаф публикува в информационния портал Defense News

...
Ливанската журналистка Ширин Мушатаф публикува в информационния портал Defense News
Коментари Харесай

Defense News: Какво всъщност правиха руските Су-57 в Сирия?

Ливанската журналистка Ширин Мушатаф разгласява в осведомителния портал Defense News публикацията ”Is Russia holding back on why it deployed fifth-gen fighters to Syria? ” на тематика скорошното прехвръкване на съветските Су-57 в Сирия.

Руският боен министър Сергей Шойгу към този момент удостовери обстоятелството и го изясни с провеждани летателни тествания. Западни специалисти обаче настояват, че работата не е в тестването.

Вече е образувана опитната партида Су-57 за прекосяване на изпитателна стратегия за тестване на бойните благоприятни условия на самолета. Според специалисти, към този момент дори са извършени полигонни стрелби с ракети, по тази причина е допустимо и потреблението им в Сирия.

Ширин Мушатаф смята, че Русия изпратила своя аероплан, защото това би станало „ отлична инспекция на техническите благоприятни условия на Т-50 в район, където работят огромен брой американски самолети F-22”.

Заместникът на началника на щаба на Военновъздушни сили на Съединени американски щати по разузнаването генерал-лейтенант ВераЛин Джеймисън съобщи, че небето над Близкия Изток станало за съветските военни същински извор на информация по отношение на това по какъв начин работи американската авиация. Подобно контактуване обаче може да повлияе негативно върху отбранителната дарба на Водоснабдителна система на Съединени американски щати, защото превъзходството на „ невидимите” самолети като F-22 може да бъде съществено подкопано. Според генерала, в непосредствения въздушен пердах съветските асове по-скоро щели да надминат американските. Затова появяването на подобен свръхсъвременен изтребител, кадърен да „ следи” самолетите на Съединени американски щати, е пагубно за американската авиация.

Старши научният помощник по стратегиите за въоръжения от Стокхолмския интернационален институт Симон Веземан смята, че Западът би трябвало да си направи избрани заключения във връзка появяването на Су-57 в Сирия.

„ Разполагането на Су-57 свидетелства, че Русия работи над свръхсъвременно оръжие от ново потомство, по тази причина тя би трябвало да бъде възприемана съществено като основната страна в района и по-скоро в целия свят. Второ, Русия е допустимо да е възнамерявала да тества своите самолети в действителна бойна конюнктура, където са дейни и други системи за въздушна и противовъздушна отбрана” – отбелязал Симон Веземан.

Публикацията е готова от Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР