Ливанската групировка Хизбула разполага с арсенал от руски противокорабни ракети

...
Ливанската групировка Хизбула разполага с арсенал от руски противокорабни ракети
Коментари Харесай

Хизбула има средствата да удари самолетоносачите на САЩ в Средиземно море

Ливанската формация Хизбула разполага с боеприпас от съветски противокорабни ракети с огромен обхват, които могат да бъдат употребявани против американски военни кораби в Средиземно море. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на източници.

Миналата седмица , че не е изплашен от американски кораби и че групата има " явен проект да ги унищожи ", в случай че спорът ескалира.

Два източника на Ройтерс в Ливан, осведомени с опциите на Хизбула, споделиха, че Насрала има поради доста увеличените благоприятни условия на групировката, които включват създадената в Русия ракета P-800 Onyx (Yakhont) с обхват от 300 км.

Според анализатори Хизбула е придобила тези ракети от Сирия , откакто са били ситуирани там преди десетилетие в поддръжка на сирийския президент Башар Асад в гражданската война, която раздруса страната. Самата формация в никакъв случай не е потвърждавала, че държи в ръцете си сходно оръжие, не дава отговор и на питане на " Ройтерс " в този момент.
 Красноречивите недомлъвки на Хасан Насрала
Красноречивите недомлъвки на Хасан Насрала

Тел Авив отлично знае, че същинската заплаха идва не от юг, а от север, където, в Южен Ливан е основана шиитската Хизбула

Вашингтон съобщи, че, състоящ се от два самолетоносача и спомагателни кораби, има за цел да предотврати, само че Хизбула възприема дейностите на Съединени американски щати като директна опасност , отбелязва организацията.

Мощните съветски противокорабни ракети, добити от Хизбула, й дават средствата обаче да извърши завоалираната опасност на водача Насрала против военните кораби на Съединени американски щати и това усилва сериозните опасности от всяка районна война, разясняват източниците на организацията.
 Лавров не харесва разполагането на самолетоносачи на Съединени американски щати в Близкия изток
Лавров не харесва разполагането на самолетоносачи на Съединени американски щати в Близкия изток

Според него Съединени американски щати се намесват в спора и по този начин може да ескалира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР