Ливанската армия е изключила месото от трапезата на войниците и

...
Ливанската армия е изключила месото от трапезата на войниците и
Коментари Харесай

Ливанската армия отказа месото

Ливанската войска е изключила месото от трапезата на бойците и офицерите, съобщи ТАСС.

Икономическата рецесия, обхванала близкоизточната страна от няколко месеца, е принудила военното министерство в Бейрут да се откаже да купува продукта от скотски генезис.

През последния месец цената на овчето (основно за най-вече мюсюлманското население на Ливан месо) е скочила повече от два пъти. Ако при започване на юни килограмът е коствал към 23 щатски $, то през вчерашния ден същото количество се е продавало за 50. Подобна е била обстановката и с говеждото и телешкото меса.

Ливан публично е изискал техническа помощ от МВФ

През есента на 2019 година курсът на ливанската лира и щатския $ е бил почти едно към едно. От началото на рецесията локалната валута е тръгнала стремително надолу. В опит да овладее обстановката, централната банка преди няколко месеца е фиксирала курса на $ на 1507 лири. На черния пазар обаче цената на $ е стигала до 8000 лири.

Сривът на лирата е засегнал доста търговци на храни в Ливан. Страната внася по-голямата част от продуктите, само че доста от задграничните сътрудници на ливанските търговци са отказали да одобряват лири. Според браншова организация над 60 % от дребните месарници в страната са затворили.

Обезценяването на парите е принудило доста жители на страната да преминат към натурална обмяна. Сдружението "Ливански бартер " към този момент е оповестило, че има над 12 000 членове. На уеб страницата на организацията е имало публикация за замяна на дребна черна рокля против опаковка бебешки пелени за еднократна приложимост.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР