Ливан е страна, която в момента е парализирана. Това заяви

...
Ливан е страна, която в момента е парализирана. Това заяви
Коментари Харесай

Ливан – парализирана държава, в която населението страда

Ливан е страна, която сега е парализирана. Това съобщи Райнхард Бакес, началник на близкоизточния клон на благотворителната организация „ Помощ за Църквата в потребност “ (ACN), съобщи Aleteia.org.

Ливанският народ, и изключително християните, чиито жилища бяха най-силно наранени от гърмежа в Бейрут, страдат доста. Причините за това са три: 1. локалната валута се срутва непрекъснато, 2. вредите са големи и хиляди жители са останали без дом, 3. има политическа рецесия – комбинация от корупция, абсолютизъм, незнание и външно въздействие.

Това е парализирало страната и хората. От ACN показаха, че вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на хората в потребност. Ливан е последната страна в Близкия изток със доста наличие на християни. Държавата се е трансформирала и в леговище на християни, избягали от Сирия и Ирак.

Райнхард Бакес уточни, че ливанските християни са доста уважавани в обществото, християнските учебни заведения са високо ценени от хора от всички религии. Въпреки това през последните години мнозина християни са заговорили за овакантяване. От ACN обявиха, че организацията желае да им даде нова вяра, с цел да останат в тази красива страна. И Църквата, която е централен детайл в техния живот, също би трябвало да получи помощ. През предишния месец мощен гърмеж раздруса столицата Бейрут. Близо 200 души изгубиха живота си, мнозина бяха ранени, а хиляди останаха на улицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР