Литва започнала да оборудва ограда от бодлива тел на границата

...
Литва започнала да оборудва ограда от бодлива тел на границата
Коментари Харесай

Business Insider: Литва ще се пази от Русия с ограда от бодлива тел

Литва почнала да оборудва ограда от бодлива тел на границата с Калининградска област в навечерието на съветските военни учения, които са планувани за септември, заяви изданието Business Insider Тази 45-километрова ограда не може да пази от „ пълномащабна атака”: нейното предопределение е да предизвестява за „ провокации и инциденти”, декларирал вътрешният министър на Литва Еймутис Мисюнас. „ За да избегнем сходна ограда, ние взехме решение, че ни е нужна ограда” – отбелязал политикът.

Русия към момента не е оповестила числеността на своите войски, които ще вземат присъединяване в ученията „ Запад”, обаче, съгласно специалисти, те могат да бъдат „ най-мащабните за четвърт век” с присъединяване на 100 хиляди бойци.

САЩ щели да удвоят своите войски по врем на съветските учения. През юли в Литва ще бъде ситуиран американски противоракетен комплекс Patriot.

Оградата сред Литва и Калининградска област на стойност 3,6 млн $ би трябвало ясно да отбелязва географската граница сред двете страни. Оборудването за наблюдаване, което ще бъде конфигурирано, ще дава бърз сигнал за нарушавания, обобщава създателят на Business Insider.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР