Литва проверява фалшива информация, че САЩ планират да отворят военна

...
Литва проверява фалшива информация, че САЩ планират да отворят военна
Коментари Харесай

Литва опроверга фалшива информация, че САЩ прехвърлят ядрените си оръжия от Турция в Прибалтика

Литва ревизира подправена информация, че Съединени американски щати възнамеряват да отворят военна база и да трансферират нуклеарните оръжия от Турция в балтийската страна, оповестяват медии.

В обществените мрежи беше публикувано " прессъобщение ", в което се твърди, че Вашингтон обмисля да открие военна база и да трансферира нуклеарните си оръжия от Турция в Прибалтика . Но от Министерството на външните работи на Литва опровергаха информацията и обявиха, че става въпрос за подправена вест. Ведомството разясни, че се проверява източникът на информацията.

" Важна информация...Това е хакерска атака - проверява се от литовските управляващи ", написа министерството в " Туитър ".

Във подправената информация се отбелязва, че 500 американски бойци, неотдавна ситуирани в района , са на задача за полагане на основите за създаване на база в страната. Допълва се, че задачата е с фокус създаване на инфраструктура, тъй че нуклеарните бомби от военновъздушната база " Инджирлик " в Турция да бъдат трансферирани.

През последните дни Съединени американски щати в действителност разположиха 500 американски бойци и съоръжение в Литва, което е част от тактиката за въздържане на Русия. Но задачата е на ротационен принцип и бойците ще се върнат в Съединени американски щати напролет. Вашингтон няма проекти за непрекъсната база в Литва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР