Литва отмени изискването за носене на предпазни маски на обществени

...
Литва отмени изискването за носене на предпазни маски на обществени
Коментари Харесай

Литва отмени маските на открито, учениците се завръщат в клас в края на месеца

Литва анулира условието за носене на защитни маски на публични места навън и утвърди още ограничения за намаляване на карантината, въведена поради ковид. Маските остават наложителни на закрити публични места, а също на пазарите и другаде, където се събират доста хора.
След като до момента на едно място не можеше да има повече от двама души, които не са от едно семейство, в този момент към този момент е позволено да се събират до пет души. Правителството позволи от 18 май да се възобнови напълно работата на детските градини, от 25 май да се върнат в учебно заведение децата от началния курс, а от 30 май – останалите възпитаници, написа 24 часа.
От 18 май кафенета и заведения за хранене ще мога да обслужват гости както на външни тераси, по този начин и вътре в заведенията. На 16 март Литва вкара подлежаща на намаляване национална карантина, която към този момент е в действие до 31 май.
Първият случая на ковид в страната беше регистриран на 28 февруари. Оттогава бяха открити 1505 случая на болест и 54-ма умряли, а 908 души се възвърнаха от болестта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР