Лицето, което е посочено като отвлякло Георги Семерджиев, бе разпитвано

...
Лицето, което е посочено като отвлякло Георги Семерджиев, бе разпитвано
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НСлС: Симона Радева не е била в колата с Георги Семерджиев към момента на ПТП-то

" Лицето, което е посочено като отвлякло Георги Семерджиев, бе разпитвано в продължение на часове в Националната следствена работа. Много забавни неща има в неговия разпит. Не се удостоверява тезата за похищение ". Това сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS Ясен Тодоров, заместник-директор на Националната следствена работа във връзка злополуката „ Черни връх ”, при който починаха две млади дами.

Тодоров не пожела да каже какво тъкмо е било разказано, само че посочи: Неща, които най-вероятно ще са относими към друго досъдебно произвеждане, за друга активност, осъществявана от кръг лица, повече клоняща към документни, финансови, данъчни закононарушения.

„ Категорично полицейският чиновник Симона Радева не е била в автомобила все още на ПТП-то ", добави следователят. " Тя интензивно е взела участие и му е помагала  да се укрие и евентуално да прикрие следи от закононарушението ”, безапелационен бе той.

По думите му към този момент всички протолки от следствието са утвърдени. " Всички доказателства са годни. Ние сме доста напред в следствието, работата ни по т. н. горещи следи беше доста интензивна и миля, че всичко допустимо е събрано. Сега следва експертен разбор, на база на който да се създадат доста връзки ", уточни Тодоров.

Той изясни влизането " малко по-късно в помещението, в което е открит евентуалния причинител " с Наказателния кодекс, по който се изискват доста процедури. Те пък са нужни, с цел да може Съдът да признае доказателствата за годни и посредством тях да се потвърди виновността.

„ Ние можеше да действаме доста по- бързо, доста за публиката по-инетерсно, само че да не реализираме целения процесуален резултат ”, изясни Ясен Тодоров.

И още всъщност - натривките са взети още вечерта. Веднага след взимането на кръвната проба е бил извлечен ДНК профил. " Преди 72-рия час на база на това съвпадане и с експертизата за маратонките Съдът направи обосновано птредположение, че тов а е причинителят, и го задържа ".

Метамфетамини са открити не при първичния оглед, а при огледа сутринта. " В композиция с другите действия на лицето, не може да бъде приложена наредбата за по този начин наречения незначителен случай, " безапелационен бе следователят.  

" По този случай очевидци или очевидци на лица, излизащи от автомобила, няма ", добави още Ясен Тодоров.

По думите му следва да се съберат всички записи от камери на Столична община и Пътна полиция-СДВР, с цел да се види кой е управлявал автомобилът денем директно преди злополуката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР