Лицата, ограбили инкасо автомобила, вероятно са знаели предварително маршрута на

...
Лицата, ограбили инкасо автомобила, вероятно са знаели предварително маршрута на
Коментари Харесай

Въоръжен обир на инкасо автомобил: Крадците са били с коли с фалшиви украински номера

Лицата, ограбили инкасо автомобила, евентуално са знаели авансово маршрута на транспортното средство и по този начин са организирали обира, считат от прокуратурата.

 

Все още се прецизира сумата, която е открадната. Инкасо автомобила е влизал в паркинга на столичния мол, с цел да зареди банкомати в комерсиалния център. В него са били водачът и охранител, който е трябвало за реализира зареждането.

 

Крадците препречили пътя на инкасо автомобила с две коли с подправени украински регистрационни табели.

 

" Табелите, които са сложени на тях, са украински. Доколкото разбрахме, те се търсят, което значи, че не са същинските табели на тези коли ", съобщи Иво Илиев, заместник-градски прокурор.

 

Нападателите насочили оръжия към инкасо автомобила - револвери и, евентуално и дългоцевно оръжие, показват от прокуратурата.

 

" Заплахата е " Излизайте на земята! ". На индивида, който е трябвало да сложи касетите в банокматите, са поставени белезници. На водача явно е нанесен удар, не е съществено потърпевш. В момента се разпитват в качеството на очевидци в Столична дирекция на вътрешните работи ", уточни Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

 

След като взели касетите с пари, срязали предна гума на инкасо автомобила и избягали.

 

Малко по-късно наоколо до Околовръстното шосе в кв. " Кръстова вада " са открити два опожарени автомобила, чиито марка и модел подхождат на транспортните средства на причинителите на обира.

 

Предстои да се прегледат записите от охранителните камери в региона. Уточнява се още за банкоматите на кои банки са били предопределени парите в инкасо автомобила, както и каква е цялата открадната сума.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

 

 

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР