Лицата, които завеждат съдебен иск срещу рекламната кампания на Binance,

...
Лицата, които завеждат съдебен иск срещу рекламната кампания на Binance,
Коментари Харесай

NFT делото срещу Кристиано Роналдо вероятно ще стигне до съда

Лицата, които завеждат правосъден иск против рекламната акция на Binance, в която взе участие Кристиано Роналдо, упорстват на футболиста да бъде връчена призовка посредством каналите на обществените медии, като се базират на компликацията да се доближи до някогашната звезда на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед в Саудитска Арабия.

За да се оправят с предизвикването да открият Роналдо, ищците оферират да се свържат с него посредством е-поща и обществени медии, като се застъпват за публикуването на обвързваните със правосъдния развой документи на специфичен уеб страница. Те настояват, че сходни способи за връчване на правосъдни документи не са неразрешени от Хагските конвенции.

Твърдейки, че актуалното местопребиваване на Роналдо е незнайно, ищците акцентират, че последният му прочут адрес е бил в хотел Four Seasons Hotel Riyadh в Саудитска Арабия.

Въпреки че се реалокира в Саудитска Арабия след прехвърлянето си от Манчестър Юнайтед в Саудитската професионална лига през януари 2023 година, Роналдо поддържа интензивно наличие в X, което допуска, че правосъдната призовка евентуално може да доближи до него в тази платформа. Освен това ищците предлагат изпращането на правосъдни документи посредством е-поща и персонализиран уеб страница.

В правния спор , иницииран от групов иск, подаден във Флорида на 27 ноември 2023 година, се твърди, че Роналдо е взел участие в насърчаването и продажбата на нерегистрирани скъпи бумаги посредством връзката си с Binance. Ищците настояват, че в утвърждението на Роналдо липсват съответни предизвестия за рисковете, свързани с вложението в криптовалути. През 2022 година Роналдо си сътрудничи с Binance за разпространение на NFT сбирката, документираща кариерата му.

Адвокатът по цифрови активи Джема Флийтууд допуска, че Роналдо може да се съветва с правни съветници и да обмисли споразумяване на разногласието, макар че периодите за такова произвеждане са несигурни заради забавянето на връчването на призовките.

Флитууд означи:

Съществува възможност съдът да отхвърли исковете въз основа на неналичието на причинно-следствена връзка, като подчертае, че утвържденията на известни персони, макар че оказват въздействие върху решенията на потребителите, не принуждават хората.

От своя страна Роналдо може да съобщи, че неговите реклами не са били свързани с активността на Binance.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР