Лицата, които пристигат в Литва от България и Румъния, трябва

...
Лицата, които пристигат в Литва от България и Румъния, трябва
Коментари Харесай

Литва наложи 14-дневна карантина за пристигащите от България и Румъния

Лицата, които идват в Литва от България и Румъния, би трябвало да минат наложително през 14-дневна самоизолация. Това решение, препоръчано от здравното министерство, е утвърдено по време на днешното държавно съвещание, заяви ТАСС.

Министерството на здравеопазването на Литва обнови листата със страните с неподходяща коронавирусна обстановка, който влиза в действие на следващия ден. Пристигащите от тези страни литовски жители, както и чужденците, на които е позволено да влязат в страната, са задължени да останат в изолираност в течение на 14 дни.

В листата попадат 63 страни, като през днешния ден към тях бяха добавени България и Румъния.

Както прецизира здравното министерство, за неподходящи се считат страни, в които през последните 14 дни са регистрирани повече от 25 нови случая на заразяване на 100 хиляди поданици.

България заема изключително място в този лист. От 17 юни, откакто беше анулирана общонационалната карантина, Гърция и България бяха единствените посоки, където туристическите компании в Литва започнаха да изпращат туристи. От Литва към България седмично излитаха четири чартърни самолета, които бяха на практика запълнени. Сега на почиващите там ще им се наложи да останат две седмици в самоизолация, акцентира организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР