Лицата, които ние задържаме, след няколко дни се озовават пак

...
Лицата, които ние задържаме, след няколко дни се озовават пак
Коментари Харесай

Демерджиев за мигрантите: Ние ги хващаме, те ги пускат!

Лицата, които ние задържаме, след няколко дни се озовават отново по пътищата, натоварили нови мигранти. Това не може да продължава. Последният образец е присъдата на индивида, умъртвил двама полицейски чиновници в Бургас. Не мога да приема, че този човек получава условна присъда.

Това съобщи Иван Демерджиев на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

Днес изпратих план за Закон за промени в Накзателния кодекс, който касае трафика на незаконни мигранти. В него се оферират завишаване на наказванията, огромни санкции, конфискация на имуществото. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг в Министерски съвет.

" Целта му е да се подкрепи Министерство на вътрешните работи в битката му против противозаконните мигранти. Защото в този трафик се включиха лица от всевъзможни националности, и статистиката сочи, че това е поради ниската наказуемост на сходни закононарушения у нас ", добави той.

По думите му, в случай че това не се направи, от ден на ден лица от престъпния контингент ще се занимават с това в България.

„ Апелирам и към прокуратурата и правосъдната власт - методът, по който се подхожда към този жанр действия не подхожда на публичната им заплаха “, сподели Демерджиев.

" Лицата, които ние стопираме и задържаме, след ден-два или три още веднъж се озовават на пътищата. Не мога да приема, че човек, директно виновен за гибелта на двама служители на реда, да получи условна присъда. Министерство на вътрешните работи не може да бъде оставено единствено. Оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е придвижена към президента, ще взема решение за нея ", добави вътрешният министър.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР