Лицата и семействата, на които е отпусната целева помощ за

...
Лицата и семействата, на които е отпусната целева помощ за
Коментари Харесай

Бисер Петков: По още 100 лева ще получат хората, на които е отпусната помощ за отопление

Лицата и фамилиите, на които е отпусната целева помощ за отопление за сезон 2018 – 2019 година, ще получат в допълнение по още 100 лева Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

„ Днес на постоянното си съвещание Министерски съвет взе решение за разпределяне на еднократна финансова поддръжка на лицата и фамилиите, на които е отпусната целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2018 – 2019 година Целта на това решение е да бъдат в допълнение предпазени най-уязвимите групи от популацията против повишаването на цените на някои от енергоизточниците. Това е най-всеобхватната група от популацията, която включва 17 целеви групи – възрастни хора, самотно живеещи хора, хора с увреждания и други По данни на Агенцията за обществено подкрепяне близо 210 хиляди лица и фамилии са утвърдени за тази помощ, която тази година за петте месеца, които съставляват отоплителния сезон, възлиза а 374,15 лева “, съобщи Петков и уточни, че към тях ще бъдат изплатени в допълнение 100 лева на основа на взетото през днешния ден решение от държавното управление.

Социалният министър разяснява, че средствата, които са нужни за погашение на тази спомагателна финансова поддръжка в размер на 21 млн. лева, са обезпечени по бюджета на Министерството на труда и обществената политика и няма да бъдат нужни спомагателни финансови средства от централния бюджет.

„ С днешното решение държавното управление реагира на повишаването на някои от енергоизточниците и обезпечава средства за компенсиране на това повишаване. Като Агенцията за обществено подкрепяне ще изплати сумите през декември, започвайки от 12 декември, по банковите сметки или по касов път, според от избора на лицата “, сподели още министър Петков.

Той изясни, че помощ ще получат всички, които са утвърдени за приемане на целева помощ за отопление, без значение от енергоизточника, който употребяват.
 бисер петков  бисер петков  бисер петков
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР