Лица с оперативно интересно минало на протеста срещу ГешевКои бяха

Лица с оперативно интересно минало на протеста срещу ГешевКои бяха ...

Лица с оперативно интересно минало на протеста срещу Гешев.

Лица с оперативно интересно минало на протеста срещу Гешев

Кои бяха лицата на вчерашния протест срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев? Група роми от Галиче, територията на небезивестния Ченко Чоков, издигнали плакати с надпис "Гешев е расист". В мига, в който полицаи се приближа да ги заснемат, гражданите започнаха да се изнасят, очевидно притеснени. Предвождаше ги жената на бившия кмет под домашен арест, който си го спечели заради обвинението, че е оглавялаНемалко от протестиращите ловко се пазеха да не бъдат заснети, а според TrafficNews е имало за какво - повечето от тях крият оперативно интересно, че даже криминално минало.

„Протестираме против своеволията на прокуратурата. Цялото ми семейство сме потърпевши вече доста години специално от специализираната прокуратура и от Иван Гешев. Затова протестираме срещу неговия избор за главен прокурор”, обясни половинката на Чоков. Свитата й включваше предимно роми с ланци и татуировки, които държаха плакати със задраскания лик на Гешев.

Прочитането на изписаните лозунги обаче беше трудна мисия за застъпниците на Чоков. Сред тях беше и Салко Касъмов, който е подсъдим заедно с бившия кмет.

Ако не беше в затвора, вероятно срещу Гешев щеше да протестира и наркобосът Димитър Желязков-Митьо Очите. В челните редици на митинга беше дъщеря му Станислава Желязкова.   

 „Тук сме, за да протестираме срещу кандидатурата на Иван Гешев и като цяло срещу системата, защото те нагласят хората, както мен и баща ми в случая", прояви гражданска съвест срещу прокуратурата известната наследничка.-->

Сред най-мълчаливите участници в митинга пред Съдебната палата бяха късо подстригани здрави момчета в черни фланелки, които носеха плакати на гражданско движение „Боец”. Неговият лидер Георги Георгиев се закани в четвъртък да блокира Съдебната палата безсрочно, докато кабинетът не подаде оставка и не бъде оттеглена номинацията на Гешев. Чуха се и гласове за блокади на кръстовища и гражданско неподчинение. Днешният ден пък бе почивен за протестиращите, които се готвят за утрешните блокади.

Източник: dariknews.bg