Литовското правителство съобщи вчера, че е разпространено фалшиво съобщение до

...
Литовското правителство съобщи вчера, че е разпространено фалшиво съобщение до
Коментари Харесай

Литва съобщи за разпространявана фалшива новина, че иска САЩ да разположат ядрени оръжия на нейна земя

Литовското държавно управление заяви през вчерашния ден, че е публикувано подправено известие до медиите, че Вилнюс желае американски нуклеарни оръжия на литовска земя, съобщи ДПА.

Според подправения документ президентът Гитанас Науседа е изискал от Съединени американски щати да разположат военна база в Литва и да трансферират в балтийската страна нуклеарно оръжие.

Външното министерство във Вилнюс разгласи, че известието е изпратено от незнайни хакери под формата на имейл и в него се твърдяло, че е от Отдела за връзки с обществеността и културна дипломация на ведомството.

"Вероятно става дума за комплицирана киберинформационна офанзива. Компетентните органи проверяват случая ", съобщи министерството.

Според негова говорителка получателите на подправеното прессъобщение включвали няколко медии, институции на страни членки на НАТО и дипломатически задачи.

Литовското външно министерство е предало случая на Държавния център за киберсигурност на Литва, добави говорителката пред организация Балтик нюз сървис (БНС).

Говорител на литовската войска свърза хакерската атака с разполагането на нови елементи на американската войска, които са пристигнали в Литва при започване на седмицата като част от постоянна ротация на войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР