Литовският външен министър Линас Линкявичус разговаря със Светлана Тихановская, съперник

...
Литовският външен министър Линас Линкявичус разговаря със Светлана Тихановская, съперник
Коментари Харесай

Беларус: Тихановская готви действия, Литва иска санкции за лица в Беларус

Литовският външен министър Линас Линкявичус беседва със Светлана Тихановская , противник на президента Александър Лукашенко, която е в Литва след президентските избори в Беларус.

" Разговарях със Светлана Тихановская. Тя е в положително въодушевление. Тя ще излезе обществено скоро ", написа Линкявичус в " Туитър ".

В същото време в ефира на литовското радио LRT той отбелязва, че Тихановская ще опише за своите проекти , " когато е подготвена за сходни дейности ". " Колко време ще й отнеме да приготви представянето, не мога да кажа. Не желаеме да бързаме ", добавя той, представен от ТАСС.
 Кандидат-президентът на Беларус Тихановская е в Литва Обновена
Кандидат-президентът на Беларус Тихановская е в Литва

И е в сигурност

Лицата, които са виновни за нарушавания на правата на индивида в Беларус и потреблението на мощ против протестиращите след президентските избори, би трябвало да бъдат подложени на персонални наказания , разяснява Линкявичус.

" Считам, че глобите, които обсъждаме в районен, европейски мащаб , би трябвало да бъдат самостоятелни, ориентирани против виновните за нарушаването на правата на индивида и потреблението на несъразмерна мощ ".

Министърът счита, че преди всичко беларуските управляващи би трябвало да освободят арестуваните стачкуващи .

" Необходимо е да се отстрани атмосферата на заплашване , арестуваните - постоянно инцидентни хора, които минават около нас - би трябвало да бъдат освободени. Става въпрос за произвол на силите за сигурност ", добавя Линкявичус.
 Полша предлага да посредничи сред Лукашенко и опозицията в Беларус
Полша предлага да посредничи сред Лукашенко и опозицията в Беларус

Полша е подготвена да работи като мадиатор сред опозицията

Външните министри на страните от Европейски Съюз ще проведат видеоконференция на 14 август, на която ще обсъдят обстановката в Беларус , оповестява полското външно министерство в " Туитър ".

" В отговор на настояването на Полш а, този петък, външните министри на страните от Европейски Съюз ще проведат специфична видеоконференция за разискване на обстановката в Беларус ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че министрите ще обсъдят също Турция, Венецуела и събитията в Ливан .

Във вторник висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел от името на външните министри на всички 27 страни от Европейски Съюз издаде изказване, в което декларира, че Европейски Съюз не счита изборите в Беларус за свободни или почтени и изследва опцията за налагане на наказания против виновните за полицейско принуждение.
 Повече от 2000 арестувани на митингите в Беларус
Повече от 2000 арестувани на митингите в Беларус

Министерството на вътрешните работи разясни, че 21 служители на реда са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР