Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис похвали посещението на председателката на

...
Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис похвали посещението на председателката на
Коментари Харесай

Външният министър на Литва приветства посещението на Нанси Пелоси в Тайван

Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис похвали визитата на председателката на Камарата в представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван, съобщи ДПА.

„ Сега Нанси Пелоси отвори доста по-широко вратата към Тайван и съм сигурен, че други бранители на свободата и демокрацията ще преминат през нея доста скоро “, написа Ландсбергис през днешния ден в Туитър, като тагна профила на Пелоси в поста си.

Пелоси е най-високопоставеният представител на Съединени американски щати, посетил острова от 25 години. Китай счита Тайван за своя територия и изрично отхвърля формалните контакти на други страни с острова. Пекин насочи предизвестие към Щатите по отношение на визитата на Пелоси в Тайван.

През последните месеци и напрежението сред Литва и Китай се увеличи. Пекин намали нивото на дипломатическите си връзки с балтийската страна от Европейски Съюз, откакто Тайван откри посланичество в литовската столица Вилнюс под свое име, а не по метода, по който желае Пекин - Китайско Тайпе или просто Тайпе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР