Литовският външен министър Габриелос Ландсбергис днес заяви, че е уверен,

...
Литовският външен министър Габриелос Ландсбергис днес заяви, че е уверен,
Коментари Харесай

Литва убедена, че ще има доставка на танкове за Украйна


Литовският външен министър Габриелос Ландсбергис през днешния ден съобщи, че е убеден, че съществени бойни танкове ще бъдат доставени на Украйна, само че Западът би трябвало да направи повече, с цел да подсигурява, че Киев ще завоюва войната против Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8961
" Уверен съм заради това, което слушам тук, разговаряйки с други водачи. Има динамичност ", сподели Ландсбергис в изявление пред Ройтерс в коридорите на Световния стопански конгрес.

След като Англия разгласи, че ще изпрати танкове " Чалънджър “ в Украйна, към този момент съвсем не останаха причини другите да не го създадат, сподели той.

Западните съдружници ще се съберат в петък във военновъздушната база на Съединени американски щати в Рамщайн, Германия, с цел да обещаят още оръжия за Украйна, напомня организацията.

Вниманието е ориентирано по-специално към Германия, която има право на несъгласие върху всяко решение за изпращане на танкове " Леопард ", които са на въоръжение в армиите в цяла Европа и се считат за най-подходящи за Украйна.

Берлин съобщи, че решението за танковете ще бъде първата точка в дневния ред на новия министър на защитата Борис Писториус.

Ландсбергис, чиято страна е един от най-лоялните съдружници на Киев, съобщи, че среща в Естония преди тази в Рамщайн цели съгласуване на напъните за поддръжка, само че съгласно него Западът не може да почива на лаврите си.

" Смятам, че в случай че имаме съществени планове за победа на Украйна, най-после ще изпратим доста повече типове оръжия, в сравнение с изпращаме в този момент ", сподели Ландсбергис. " Бихме могли да го създадем още в този момент, само че ще чакаме да бъдат пресечени някакви други мислени червени линии, тъй като това е методът на деяние, който избираме. "

Англия, която наруши западното табу за изпращане на съществени бойни танкове през уикенда, като даде обещание рота от своите танкове " Чалънджър ", прикани Германия да позволи изпращането на " Леопард " -и.

Полша и Финландия към този момент обявиха, че са подготвени да изпратят „ Леопард “-и, които са на въоръжение в техните армии, в случай че Берлин позволи това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР