Литовският президент Даля Грибаускайте излязла с оригинална отбранителна инициатива в

...
Литовският президент Даля Грибаускайте излязла с оригинална отбранителна инициатива в
Коментари Харесай

Литва вика САЩ да я защитят с подводници с ракети Patriot от Русия

Литовският президент Даля Грибаускайте излязла с истинска отбранителна самодейност в изявление за италианското издание Corriere della Sera. Тя призовала да бъде усилена Противовъздушна отбрана на Балтийския район с разполагане на американски ЗРК Patriot на подводници.

„ Противовъздушна отбрана на НАТО в нашия регион не е задоволителна и би трябвало да бъде усилена. „ Пейтриътите” могат да бъдат сложени на подводници или на наша територия” – декларирала тя. Никъде в света обаче няма подводници със ЗРК.

Според нея, Русия съставлява за страните от Балтика „ заплаха номер едно” и води „ нетрадиционна война”. „ Само през 2017 година те (руснаците) направиха 15 хил хакерски атаки срещу наши обекти от икономическата, енергийната инфраструктура, намесата в нашата вътрешна политика се усили” – твърди президентът.

Страхове провокира у Грибаускайте и нуклеарният реактор в Беларус на 40 км от Вилнюс, който го строи Русия. Литовският водач вижда в него „ инструмент за геополитически натиск”. „ Тези, които са надалеч, могат да пренебрегват заплахата, само че не и ние. Ние помним жестоката и противозаконна окупация на Крим и нахлуването в Украйна” – декларирала тя. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР