Литовските власти са забранили на руския патриарх Кирил да влиза

...
Литовските власти са забранили на руския патриарх Кирил да влиза
Коментари Харесай

Патриарх Кирил със забрана да влиза в Литва през следващите 5 г. -

Литовските управляващи са забранили на съветския патриарх Кирил да влиза в страната , заяви Delfi, представена в няколко медии в канала Телеграм.

По данни на литовското Министерство на вътрешните работи главата на Руската православна черква е бил включен в листата на нежеланите лица още на 23 юни. Забраната за влизане ще бъде годна за период от 5 година

Литовските управляващи назовават патриарха непосредствен помощник на Владимир Путин и един от най-активните поддръжници на войната в Украйна.

" Патриарх Кирил умишлено отхвърля териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, оправдава и поддържа нападателните дейности на Руската федерация, които жестоко нарушават нормите и правилата на интернационалното право ", се споделя в коментар на министерството.

По-рано Литва изиска патриарх Кирил да бъде включен в листата със наказания на Европейски Съюз, само че Унгария се опълчи на това решение. В средата на юни наказания против патриарх Кирил наложи Англия, последвана от Канада.

Според Delfi управлението на Литовската православна черква е изпратило молба до Руската православна черква да ѝ даде статут на църковно самоуправление. През юли Тракийският свещеник Амвросий посети Москва и получи позитивен отговор на молбата от патриарх Кирил.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР